Φοβούνται «εξοπλιστικά σκάνδαλα» α λα Ελλάδα στην Τουρκία!

Θέμα έρευνας για σκάνδαλα στις αγορές όπλων  της Τουρκίας κατά το »ελληνικό μοντέλο»  ήγειρε βουλευτής της Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Η εφημερίδα Birgun αναφέρει ότι ο βουλευτής του CHP, κ. Τανρίκουλου, έφερε στην ημερήσια διάταξη το θέμα εάν επεκτάθηκε ή όχι στην Τουρκία το σκάνδαλο ατασθαλιών που είχε αναστατώσει την Ελλάδα στο θέμα της αγοράς όπλων. 
Συγκεκριμένα ο κ.  Τανρίκουλου ρώτησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Γιλμάζ  αν υπάρχει <<σκέλος Τουρκίας>> στο σκάνδαλο ατασθαλιών και δωροδοκιών αναφορικά με τις δαπάνες για βαρέα όπλα που θεωρείται μία από τις αιτίες που δημιουργήθηκαν οι συνθήκες της βαριάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που συνεχίζεται από το 2010. 
Ο κ.Τανρίκουλου ρώτησε αν το σκάνδαλο αυτό επεκτάθηκε ή όχι στην Τουρκία και εάν υπάρχει ανάκριση που να διεξάγεται αναφορικά με τις αγορές αυτές ή τις ίδιες εταιρίες. Το σκάνδαλο είχε προκύψει – αναφέρεται – όταν είχε γίνει αντιληπτό ότι  Γερμανική εταιρεία τύπου GmbH&Co είχε δωροδοκήσει τον κ. Αντώνη Καντά, πρώην υποδιευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι μια και δύό οι εταιρίες που έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε γνωστές ή διερευνώμενες υποθέσεις σκανδάλων στην Ελλάδα που έχουν συμβόλαια και στην Τουρκία σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Διαβάστε ακόμη:

Μίζες – Εξοπλισμοί: Γίναμε πρωτοσέλιδο στους New York Times

Επάγγελμα «πατριώτης»! Οι αγορές εξοπλισμών μετά από τα Ίμια με αριθμούς και ερωτήματα