OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

G-20: Αυτά θα είναι τα 4 προβλήματα του Ερντογάν στη Σύνοδο

29/06/2019 - 08:29
G-20: Αυτά θα είναι τα 4 προβλήματα του Ερντογάν στη Σύνοδο
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιμετώπισε μια δεύτερη ήττα στις εκλογές στις 23 Ιουνίου, θα έχει ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις στη συνάντηση της G-20 στην ιαπωνική πόλη της Οζάκα στις 28-29 Ιουνίου, δήλωσε ο Μαρκ Πιερίνι, αναλυτής και πρώην διπλωμάτης Ευρωπαϊκή Ένωση , στην οργάνωση Carnegie της Ευρώπης.

O υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής μπορεί να έφερε πονοκέφαλο στον Ερντογάν, αλλά δεν θα αλλάξει τη στάση του στη σύνοδο κορυφής της G20, σύμφωνα με τον Πιερίνι, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να κάνει πιο περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις του Τούρκου προέδρου στην Οζάκα.

Ο Φραχετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή την πρώτη φωτογραφία του Ερντογάν από την Οσάκα , μεταξύ των οποίων δύο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, με τον οποίο ο Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20 για να συζητήσει την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τους πυραύλους S-400. Το Πεντάγωνο έθεσε την 31η Ιουλίου ως προθεσμία για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, εάν η Τουρκία προχωρήσει με το ρωσικό σύστημα.

«Ο κύριος Τραμπ γνωρίζει πολύ καλά τις ανησυχίες της Τουρκίας, to γιατί χρειαζόμασταν αυτό το σύστημα και πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Όπως ανέφερε o Πιερίνι, ο Ερντογάν μόνο εύκολη δουλειά δε θα έχει με το να προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους ότι η Τουρκία είναι αναγκασμένη να καταφύγει σε ένα ρωσικό σύστημα για την ασφάλειά της όταν είναι βασικό μέλος του ΝΑΤΟ.

Η δεύτερη πρόκληση του Ερντογάν είναι, σύμφωνα με τον Πιερίνι, οι έντονες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τα δικαιώματα γεώτρησης στην Κύπρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της Άγκυρας, μετά και το δεύτερο γεωτρύπανο που στέλνει η Τουρκία στην περιοχή.

«Εάν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιουν έναν καφέ με τον Ερντογάν στην Οζάκα, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν το  θέμα», δήλωσε ο Πιερίνι.

Η Τουρκία πρέπει επίσης να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης για την προβληματική οικονομία της. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά τα κοινοβούλιά τους δεν θα το επιτρέψουν εκτός αν το κράτος δικαίου επιστρέψει στην Τουρκία» προσέθεσε ο Πιερίνι.

Ο Ερντογάν θα θέλει προφανώς να αποφύγει τις συζητήσεις για το κράτος δικαίου, ενώ εξακολουθεί να συζητά για το εμπόριο και τις επενδύσεις με τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με τον αναλυτή. «Δεν θα λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Οι αισιόδοξοι επικριτές λένε ότι θα αλλάξει πορεία από την οικονομική πίεση »

Πηγή: Ahval

Tags: G-20IAPVNIAPROBLHMATAΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10
Tufan
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tufan – Kilic: Η Τουρκία απειλεί με νέα μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια «καμικάζι» [vids, pics]

06/05/2026 - 11:17
Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1925 η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Βρετανικού Στέμματος

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

Top News

Δέσποινα Καμπούρη: «Με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια πάρα πολύ καλή σχέση»

Γιάννης Κότσιρας: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος ήταν παιδικός μου ήρωας, τον λάτρευα και τον λάτρευε και η μητέρα μου»

Πόπη Μαλλιωτάκη: Δεν έχω αγαπηθεί όσο θα ήθελα, το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχω εγώ με τις επιλογές μου

Οι Metallica έπαιξαν «Ζορμπά» και «Τρύπες» και «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert