Γερμανία: Από τα ΜΜΕ μάθαμε για το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας

Η Γερμανία εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις απευθείας διερευνητικές επαφές.

Onalert Newsroom
Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανία εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις απευθείας διερευνητικές επαφές. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα (19.10.2020) ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι δεν… γνωρίζει για την νέα πρόκληση Ερντογάν που έκανε δικό του το μισό Αιγαίο με το σχέδιο έρευνας και διάσωσης.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο Κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: «Μοιράζει» το Αιγαίο η Τουρκία! Παρουσίασε επίσημο χάρτη συνδιαχείρισης (pic)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35