Γιατί έγινε έξαλλος ο Μπουγιουκανίτ

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Έντονα αντέδρασε με δηλώσεις του ο πρώην αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασέρ Μπουγιούκανιτ, σχετικά με τους ισχυρισμούς του βουλευτή του CHP Τανζού Οζτζάν ότι σε πολύωρη συνάντηση που είχε προ καιρού με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν  στην Κων/πολη και δεν είχε ακολουθήσει καμία δήλωση, είχε αποδεχτεί τότε να γίνει μυστικός μάρτυρας για την υπόθεση Εργκενεκόν. 

 Σύμφωνα με την Milliyet ο ίδιος στρατηγός εν αποστρατεία Μπουγιούκανιτ διέψευσε τους ισχυρισμούς  λέγοντας ότι είναι «εξολοκλήρου ψέμα και αβάσιμη κατηγορία και ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν αποδείξεις». 

Ο Μπουγιούκανιτ υποστήριξε ότι,  από τότε που αποστρατεύτηκε, δεν μπόρεσε να ζήσει μια ήσυχη μέρα και ότι αισθάνεται μεγάλη λύπη επειδή, όντας ένα άτομο το οποίο επί 53 χρόνια ήταν ένστολο, τώρα υπόκεινται σε τέτοιες κατηγορίες. Ο ίδιος είπε, «μπορεί να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν να αποδεχτώ μια τέτοια πρόταση και μια τέτοια πρόταση δεν είναι εφικτό να γίνει σε μένα. Σε εκείνη την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν συζητήθηκε καν το θέμα των δικών. Ποιος βάζει τον βουλευτή να μιλάει κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Να μας πει από πού προκύπτουν οι ισχυρισμοί αυτοί».