Γιατί ο Τούρκος Α/ΓΕΑ σνόμπαρε την τελετή για τα δικά του F-35

‘Ηταν μια από τις ηχηρές απουσίες στην φαντασμαγορική τελετή παράδοσης των πρώτων F-35 που θα ενταχθούν στον στόλο του. Ο λόγος για τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΑ, Χασάν Κουτσουκακιούζ, ο οποίος όμως πόζαρε τελικά μπροστά από ακόμη ένα νέο αεροσκάφος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν ήταν το F-35 2Α,  αλλά ήταν το 6ο κατά σειρά μεταγωγικό αεροσκάφος A400M το οποίο θα μεγαλώσει τις μεταφορικές δυνατότητες της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο το δραστήριο υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, όσο και ο επικεφαλής του, Καθηγητής Ισμαήλ Ντεμίρ που επίσης απουσίαζε από την τελετή, φρόντισαν να προσδώσoυν «άρωμα F-35» στην αναμνηστική φωτογραφία με την λεζάντα που την συνόδευσαν στις αναρτήσεις τους στο Twitter. Αυτές φρόντισαν να επισημάνουν την χρονική σύμπτωση της παραλαβής των stealth F-35 και των μεταγωγικών A400M.

«Παραδώσαμε το 6ο A400M στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Η παράδοση έγινε την ίδια ημέρα με εκείνη των F35’s. Το αεροπλάνο μας είναι στη χώρα μας και καλό για τον στρατό μας.» 

«Ήταν μια καλή σύμπτωση ότι το 6ο A400M  και τα δύο F-35A που παραδόθηκαν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία ταυτόχρονα την ίδια μέρα. Ο εταίρος του έργου A400M τόσο σε Τουρκία όσο και σε αεροσκάφη F-35.»