Γίγαντας με γυάλινα πόδια η οικονομία της Τουρκίας με ευθύνη Ερντογάν

Μεγάλο το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η Άγκυρα.

Ερντογάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανοικτά μία σειρά από θέματα εξωτερικής πολιτικής, ήρθε και επίσημη επιβεβαίωση ότι η οικονομία της χώρας είναι σε ύφεση, να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Το γεγονός αυτό έρχεται λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν πριν από περίπου ένα χρόνο η οικονομία της γείτονος κάλπαζε. Στις αρχές του 2018 η ανάπτυξη στην Τουρκία έτρεχε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς της τάξεως του 7%.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πέσει σε ύφεση. Σε αυτό συντέλεσαν η κόντρα που ξέσπασε με τις ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, αλλά η άναρχη ανάπτυξη των προηγούμενων ετών. 

Διαβάστε αναλυτικά στο Newsit.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας – Ο αμερικανικός κινητήρας που κρίνει το μέλλον του προγράμματος και τι σημαίνει για την Ελλάδα

Η πιθανή αποδέσμευση των αμερικανικών GE F110 από την Ουάσιγκτον μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον ρυθμό εξέλιξης του προγράμματος