Γκιουλ: «Η Τουρκία δεν θα συντριβεί»

Mε αεροπορική πτήση  επιχείρησε ο Τούρκος Πρόεδρος κ Γκιούλ να παρομοιάσει την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Συγκεκριμένα συνέκρινε τα θέματα που αποτελούν σήμερα μέρος του δημόσιου διαλόγου στην Τουρκία με τις αναταράξεις ενός αεροπλάνου στη διάρκεια πτήσης και κατέληξε λέγοντας ότι οι αναταράξεις δεν επαρκούν να προκαλέσουν τη συντριβή του αεροπλάνου.
 
Ο σημερινός Τύπος κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους στη Ρώμη.
Δεν μπορεί να ζητηθεί από τα Μέσα να απέχουν από την άσκηση κριτικής στο έργο της Κυβέρνησης, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρόεδρος, καθώς, η κριτική αποτελεί εγγενή ιδιότητα των Μέσων. Αρνήθηκε επίσης να συνταχθεί με την άποψη ότι τα ξένα ΜΜΕ επιχειρούν να δυσφημίσουν την Τουρκία, καθώς στο παρελθόν δεν έλειψαν να περιγράψουν με κολακευτικά σχόλια το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης.Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλ, οι πολιτικοί επιβάλλεται να διατυπώνουν πιο ήπια τα σχόλιά τους, να αλλάξει το κλίμα και να εκτονωθεί η ένταση.