Γκιουλέν: «Δεν έχω σχέση με τις έρευνες για δωροδοκία»

Δήλωση με την οποία αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από την έναρξη ερευνών και συλλήψεων για δωροδοκίες και μίζες  στην Τουρκία ακόμα και γιων υπουργών ,έκανε  μέσω του δικηγόρου του,  ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης  Φετχουλλάχ Γκιουλέν (ποιος ειναι ο Γκιουλεν).
 
«Ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που  διεξάγουν την ανάκριση ούτε καμία σχετική πληροφορία» δήλωσε ο  δικηγόρος του Γκιουλέν, κ. Ορχάν Ερντεμλί, αναφορικά με τους ισχυρισμούς που προέκυψαν σε σχέση με τον Γκιουλέν, μετά την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου.
Ωστόσο ο  κ Ερντεμλί δεν παρέλειψε από την προσεγμένη δήλωσή του να περιλάβει και μια φράση που μπορεί να ερμηνευτεί ως »καρφί» στην διακυβέρνηση Ερντογάν: «Στο βαθμό που μπορούν το κράτος και οι κοινωνίες να καταπολεμήσουν τα αδικήματα αυτά, μπορεί να γίνει λόγος για δημοκρατικό κράτος δικαίου», αναφέρεται - φράση που μπορεί να ερμηνευτεί ότι το συγκεκριμένο κράτος δεν είχε καταπολεμήσει τα εν λόγω αδικήματα…

 Συγκεκριμένα όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNN Turk - με πηγή το πρακτορείο DHA - ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν προέβη στην εξής δήλωση  δια του κ Ορχάν Ερντεμλί:

 «Ορισμένοι επιχειρηματίες, τεχνοκράτες και συγγενείς πολιτικών, κατά τις τελευταίες δύο μέρες, τέθηκαν υπό κράτηση από την Εισαγγελία της Κων/λης. Θέματα ατασθαλιών, δωροδοκιών και λαθρεμπορίου είναι γεγονότα τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σε κάθε χώρα. Τελικά η δικαιοσύνη υπάρχει για να εξετάσει τα θέματα αυτά και να αποφασίσει. Στο βαθμό που μπορούν το κράτος και οι κοινωνίες να καταπολεμήσουν τα αδικήματα αυτά, μπορεί να γίνει λόγος για δημοκρατικό κράτος δικαίου. Κατά συνέπεια, οι ανακρίσεις που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη θα πρέπει να αξιολογηθούν με ψυχραιμία εντός της φυσιολογικής διαδικασίας της δικαιοσύνης.
 
Σε ορισμένες ειδήσεις και δημοσιεύματα, αναφορικά με τις ανακρίσεις, υπάρχουν βαριές κατηγορίες κατά του πελάτη μου Φετχουλλάχ Γκιουλέν και αυτό αποτελεί μεγάλη αδικία. Είναι άκρως απογοητευτικές οι πληροφορίες αυτές, με τις οποίες καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί εντύπωση εναντίον του πελάτη μου. Οι πληροφορίες αυτού του είδους έχουν σα στόχο να επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία της δικαιοσύνης και να απομακρύνουν την προσοχή της κοινής γνώμης από την ανάκριση και από το περιεχόμενο των κατηγοριών. Οι ισχυρισμοί που κυκλοφορούν για τον πελάτη μου είναι τελείως αβάσιμοι και ψευδείς. Ο αξιότιμος Φετχουλλάχ Γκιουλέν δεν έχει καμία σχέση, αναφορικά με τις ανακρίσεις που διεξάγονται και τους αρμοδίους που πραγματοποιούν τις ανακρίσεις αυτές. Θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα ότι οι ισχυρισμοί πως ‘ξεκινάει πόλεμος κατά της κυβέρνησης, ξεκινάει επιχείρηση κατά της κυβέρνησης, παίζονται βρόμικα παιχνίδια, στήνονται παγίδες και ότι το επιδιωκόμενο είναι να στριμωχτεί η κυβέρνηση’ είναι τελείως κακοπροαίρετοι και καρποί φαντασίας».

Διαβάστε ακόμη:

Δωροδοκία 1.5 εκ. στον Μπαγίς σε κουτί παπουτσιών;

Διάσημος βουλευτής του Ερντογάν τον εγκαταλείπει λόγω Γκιουλέν