Γκιουλ : «Δεν αναμειχθήκαμε στα εσωτερικά της Αιγύπτου»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η αντιπαράθεση Αιγύπτου-Τουρκίας δεν έχει τέλος σχετικά με τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Κάϊρο. Η κυβέρνηση της Αιγύτπου θεωρεί ως ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της τις συνεχόμενες δηλώσεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου υπέρ των Μουσουλμάνων Αδελφών.
Ο τούρκος πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιούλ σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την κατάσταση τόνισε πως «οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. Θα πρέπει να τις θεωρούν ως θλίψη και σοκ που νιώθει μια φιλική χώρα η οποία προσπαθεί να κινήσει την προσοχή τους και να τους βοηθήσει. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε» .
Ο Γκιούλ πάντως φαίνεται πως δείχνει να ανησυχεί για τη μελλοντική θέση της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και θεωρεί πως γειτονικές χώρες ικανοποιούνται από το χάος το οποίο επικρατεί. «Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι φίλοι αυτών των χωρών, οι οποίοι χαίρονται να βλέπουν να εξαντλούνται τέτοιες μεγάλες δυνάμεις χωρίς να ρίχνουν ούτε μια σφαίρα» αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος.