Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης στη Βενεζουέλα

Η Άγκυρα είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Hurriyet.

Τον ρόλο του διαμεσολαβητή στην κρίση της Βενεζουέλας είναι έτοιμη να αναλάβει η Τουρκία.

«Ο Μαδούρο ανέβηκε στην εξουσία μέσω εκλογών στις οποίες συμμετείχαν όλοι, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, και ως εκ τούτου δεν είναι αποδεκτή μια προσέγγιση του στυλ «δεν μου άρεσε, και ως εκ τούτου βάζω κάποιον άλλον στην εξουσία». Αν χρειάζεται διαμεσολάβηση, είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε και θα το κάνουμε αντικειμενικά», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet.

Η Βενεζουέλα διέρχεται αυτήν την περίοδο μια πολιτική κρίση, με τον Χουάν Γκουάιδο, επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Βενεζουέλας Εθνικής Συνέλευσης, να αυτοανακηρύσσεται προσωρινός πρόεδρος της χώρας στις 23 Ιανουαρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετοί σύμμαχοι τους αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι σχεδίασε πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

Η Ρωσία και η Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων των κρατών που εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον Μαδούρο αναγνωρίζοντας τον ως τον μόνο νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Πηγή Sputnik