OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Haberturk: Ξεκίνησαν για την Τουρκία οι S-400

10/06/2019 - 15:04
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκίνησαν για την Τουρκία οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 όπως αναφέρει η Τουρκική εφημερία Haberturk. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η Τουρκία είναι συγκρατημένη και θα τηρήσει χαμηλούς τόνους μέχρι τα τέλη Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην περίπτωση που η Ρωσία στηρίξει τη δημιουργία μιας αυτόνομης δομής του YPG (Κούρδοι Συρίας) στη Συρία, τότε η Άγκυρα μπορεί να υποχωρήσει από τους S400.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Χαμπέρτουρκ, υπό τον τίτλο “Καθ΄οδόν οι S400, η Τουρκία και πάλι συγκρατημένη”, γράφει ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες παράδοσης των S400, καθώς την περασμένη Τρίτη υπό την επιτήρηση Τούρκων αξιωματούχων στάληκε το ειδικό λογισμικό στην Τουρκία και πλέον οι S400 δεν βρίσκονται στο καθεστώς της παραγωγής. Στις 27-28 Ιουνίου μια ειδική ομάδα Ρώσων θα βρίσκεται στην Τουρκία για τις πρώτες εργασίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ΗΠΑ και Ρωσία κάνουν δηλώσεις για το θέμα, η Άγκυρα τηρεί στάση σιωπής και μέχρι τη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου θα διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ σε επίπεδο δηλώσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Άγκυρα θα ακολουθήσει ένα οδικό χάρτη ο οποίος αποτελείται από τέσσερα στάδια. Ένα από τα πιο σημαντικά της βήματα θα είναι να πείσει τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, θέτοντας ως επιχειρήματα ότι είναι απροστάτευτη απέναντι στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί οι πολιτικές και στρατιωτικές προσδοκίες της, ότι δεν είχε τη στήριξη των ΗΠΑ που ηγείται της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ότι η Τουρκία αναγκάστηκε γι αυτούς τους λόγους να αναζητήσει εναλλακτικά αμυντικά συστήματα πέραν της δύσης.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Ρώσοι θέλουν να εγκαταστήσουν τις πρώτες δύο συστοιχίες των S400 μέχρι τις 15 Ιουλίου, ωστόσο, θα κάνουν τις κινήσεις τους ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουν από την Άγκυρα. Σύμφωνα με την Χαμπέρτουρκ φαίνεται ότι το σχέδιο εγκατάστασης έχει ολοκληρωθεί και ότι το ρωσικό αμυντικό σύστημα θα τοποθετηθεί στα νοτιοανατολικά της χώρας και τη Μεσόγειο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συριακή κρίση είναι ακόμη νωπή, όπως και τη πρώτη μέρα και πως στην περίπτωση που η Ρωσία για τη δημιουργία ‘τρομοκρατικού διαδρόμου’ ο οποίος να ελέγχεται από το PKK/PYD από την άλλη πλευρά των τουρκικών συνόρων και στην περίπτωση που δημιουργηθεί μια δομή ομοσπονδίας τότε η Άγκυρα μπορεί να υποχωρήσει στο θέμα των S400.

Καμία κίνηση από τις ΗΠΑ για ομάδα εργασίας

Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για να εξετάσει τις ανησυχίες τους αναφορικά με την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας των ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλης της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε πως τούρκοι αξιωματούχοι ετοιμάζουν την απάντηση σε επιστολή του αμερικανού υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος παρουσίασε το πώς η Τουρκία θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροπλάνων F-35, αν προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας για το σύστημα S-400.

Η Ουάσινγκτον, σύμμαχος της Άγκυρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πως η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400 δημιουργεί απειλή για τα μαχητικά F-35 της Lockheed Martin Corp που η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει. Η Τουρκία έχει προτείνει τη σύσταση της κοινής ομάδας εργασίας.

πηγή: Cyprus Times

Tags: S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΚΑΘΟΔΟΝΞΕΚΙΝΗΣΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Στην έκδοση Tranche 4+ με ραντάρ AESA τύπου ECRS Mk0 τα 20 νέα μαχητικά

31/03/2026 - 10:36
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Καταρρίφθηκε ακόμη ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν

30/03/2026 - 17:25
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει κολοσσιαίο αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 1,5 τρισ. για το 2027

ΝΑΤΟ: Ο «θυμός» του Τραμπ σχετικά με το ζήτημα του Ιράν βυθίζει τη συμμαχία σε νέα κρίση

Ιράν: Θρίλερ με την τύχη του πιλότου του αμερικανικού μαχητικού – «Μην τον σκοτώσετε, τον θέλουμε ζωντανό» [vids]

Πρώην ΥΠΕΞ Ιράν: Η Τεχεράνη να ανακοινώσει ότι νίκησε και να συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ουκρανία: Μαζική επίθεση ρωσικών drones και πυραύλων στην περιφέρεια του Κιέβου

Κουβέιτ: Επίθεση του Ιράν έπληξε μονάδα ενέργειας και αφαλάτωσης – Θραύσματα από αναχαίτιση έπεσαν σε εγκαταστάσεις αερίου στο Αμπού Ντάμπι

Ο Ευάγγελος Τουρνάς νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

IDF: Πλήξαμε περισσότερους από 3.500 στόχους στον Λίβανο τον περασμένο μήνα

Top News

Ιωάννα Τούνη: Χαίρομαι που άντεξα, αυτοί που το 2017 ήταν μάγκες πλέον είναι ένοχοι για κακούργημα

ΟΠΕΚΕΠΕ: 37 περιπτώσεις για τον Κώστα Καραμανλή στην δικογραφία με ποσό 224.000 ευρώ

Κωνσταντοπούλου: Από Νέα Δημοκρατία να μετονομαστείτε σε «νέα δικογραφία» – Με κυνηγάτε, ενώ είστε βουτηγμένοι σε υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη

Κλέλια Ανδριολάτου και Έλενα Χριστοπούλου: Τίτλοι τέλους στη συνεργασία τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert