Χάκερς «πολιορκούν» την Τουρκία! BINTEO

Πάνω από 400.000 τουρκικοί διακομιστές (servers) που είναι υπεύθυνοι για την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου (Internet) υποφέρουν από ισχυρή κυβερνοεπίθεση, η οποία έχει ήδη επιπτώσεις στις τραπεζικές υπηρεσίες και αναζωπυρώνει τους φόβους ότι η επίθεση προέρχεται από το εξωτερικό.
Η Nic.tr, μια μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται τις διευθύνσεις για ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το «TR» τομέα, δήλωσε την Πέμπτη ότι η επίθεση φαίνεται να προέρχεται από «οργανωμένες πηγές» εκτός Τουρκίας.
Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπινάλι Γιλντιρίμ αποκάλεσε «σοβαρή» την επίθεση και ζήτησε βοήθεια από Πανεπιστήμιο που εδρεύει στην Άγκυρα για να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, λέγοντας ότι ήταν ανεπαρκή, δεδομένου ότι:
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι από την επίθεση έχουν διαταραχθεί σοβαρά όλες οι τραπεζικές συναλλαγές.
Οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσει την πηγή της επίθεσης.
Μερικές εφημερίδες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να προέρχεται από τη Ρωσία, λόγω της επιδείνωσης των διμερών σχέσεων μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η ομάδα hacking ομάδα Anonymous δημοσίευσε μήνυμα που λέει ότι θα συνεχίσει να επιτίθεται στην Τουρκία για «την στήριξη της στο Ισλαμικό Κράτος με την αγορά του πετρελαίου τους και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους μαχητές του.»