Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι Τούρκοι καταρρίπτουν το ρωσικό αεροσκάφος

Ο τουρκικός στρατός εχει δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό των προειδοποιήσεων στο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος λιγο πριν το καταρρίψουν. Στο ηχητικό ακούγεται η φωνή του πιλότου να προειδοποιεί στα αγγλικά “αλλάξτε κατευθυνση προς τα νότια αμέσως.»

“Εδω σας μιλάει η τουρκική αεροπορία – en garde. Πλησιάζεται τον τουρκικό εναέριο χώρο”, προειδοποιεί.

Η Τουρκία λέει ότι αυτή η προειδοποίηση επαναλήφθηκε για πέντε λεπτά κάθε 30 δευτερόλεπτα, αλλά αγνοήθηκε απο τον πιλότο του ρωσικού Su-24.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει του τουρκικού ισχυρισμούς, και φαίνεται οτι το ηχητικό επαληθεύει το γεγονός οτι οι προειδοποιήσεις έγιναν στα αγγλικά. Αλλά η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν ελήφθησαν προειδοποιήσεις – και αμφισβητεί τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι ο εναέριος χώρος της παραβιάστηκε. Σε χάρτη του αμερικανικού think tank Stratfor, έχουν αποτυπωθεί οι πορείες πτήσεις των ρωσικών SU-24 και των τουρκικών F-16. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τον χάρτη της εναέριας εμπλοκής

Είτε λάβαν ή όχ προειδοποιήσεις, οι δύο ρώσοι πιλότοι ήταν σε θέση να πέσουν με αλεξίπτωτο μακριά από το μαχητικό πριν την κατάρριψη. Το Βίντεο της καταρριψης ΕΔΩ δείχνει τους πιλότους να πέφτουν μακριά απο το μαχητικό σε μεγαλη δασική έκταση.