Η Τζούλιαν Μούρ διαφημίζει Τουρκία -Τουριστική καμπάνια

Η πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζούλιαν Μουρ (Julianne Moore) θα είναι το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής εκστρατείας της Τουρκίας για προώθηση του τουρισμού της.Πέραν της Μουρ, το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού θα προωθήσει την Τουρκία σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από τα …κλίκ διεθνώς αναγνωρισμένων φωτογράφων- μεταξύ  των μερών που έχουν επιλεγεί για να προβληθούν είναι το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και φυσικά η  Αγία Σοφία.

Για τα γυρίσματα της νέας διαφημιστικής ταινίας που ετοιμάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και τα σπότ  θα ολοκληρωθούν και θα παρουσιασθούν τον Φεβρουάριο, πήγαν στην γειτονική χώρα  τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι . Μεταξύ των οποίων και ο  Steve McCurry (Στήβ ΜακΚάρι) που τράβηξε την γνωστή φωτογραφία της μικρής Αφγανής με τα πράσινα μάτια που έγινε εξώφυλλο στο National Geographic..

Οι υπόλοιπο τρεις είναι ο Μαρκ Έντουαρντ Χάρις, ο φωτορεπόρτερ Χέιζελ Τόμσον και ο φωτογράφος των ροκ σταρ, Ρόμπερτ Νάιτ. Οι φωτογραφίες τους που έχουν ληφθεί σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας θα «ταξιδέψουν» φέτος σε όλον τον κόσμο, διαφημίζοντας την χώρα.
Ο ΜακΚάρι, με περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία, έχει τραβήξει φωτογραφίες στο Παμούκαλε και την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Χάρις στα Ντενιζλί – Παμούκαλε, Εντιρνέ, Ερζουρούμ, Σανλίουρφα – Χαράν, Βαν, Μαρντίν, Αντιγιαμάν, Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία.

Ο Τόμσον φωτογραφίζει τις Αμάσεια, Βασιλική Δεξαμενή Γερεμπατάν της Κωνσταντινούπολης, Σαφράνμπολου, Τσορούμ-Χατούσα, το τέμενος Σιβάς – Ντιβριγί Ολού, το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, την Αγία Σοφία, Αττάλεια, Ασπεντο, Καλέ, ενώ ο Νάιτ, που έχει συνεργαστεί με ροκ σταρ όπως Led Zeppelin, Ερικ Κλάπτον και Σαντάνα, τώρα απαθανατίζει το Τσανάκαλε, την Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και το Παμούκαλε.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας <<οι φωτογράφοι  πήραν τις μηχανές αυτή τη φορά για την Τουρκία>>, ενω .η Julianne Moore θα πάει στην Τουρκία  για την παρουσίαση της διαφημιστικής ταινίας.Η  Moore είχε πάρει μέρος σε αξέχαστα κινηματογγραφικά έργα όπως «Φυγάς» και Τζουράσικ Παρκ.