Η Τουρκία απειλεί Συρία- «Θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο»

Η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει «κάθε είδους μέτρο» μετά από τις φονικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 40 άτομα στη πόλη Ριεχανλί στο νότιο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανέφερε το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Νταβούτογλου είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όπως σημείωσε δεν βλέπει καμία ανάγκη για έκτακτη συνεδρίαση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μετά τις αιματηρές επιθέσεις.
Η Τουρκία έχει στο παρελθόν επικαλεστεί το άρθρο τέσσερα της βορειοατλαντικής συμμαχίας, το οποίο προβλέπει κοινή διαβούλευση κάθε φορά που, οποιουδήποτε μέλους της συμμαχίας, απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλεια της.
Εν τω μεταξύ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καταδίκασε τις «φρικτές» επιθέσεις στην νότια Τουρκία, αναφέροντας ότι τα αιματηρά γεγονότα «επηρεάζουν όλους εμάς που βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την Τουρκία η οποία είναι ένας ζωτικός εταίρος».