Η Τουρκία αποφασίζει …ξανά για τα αντιαεροπορικά συστήματα

Μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν περιθώριο οι εταιρίες από ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρώπη (κοινοπραξία Γαλλίας και Ιταλίας)  να υποβάλουν στο Τουρκικό Υπουργείο Αμυνας νεες προτάσεις για το αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό σύστημα της Τουρκίας, τον πρώτο διαγωνισμό για το οποίο κέρδισε η Κίνα.

Σε είδηση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, αναφέρεται ότι – όπως ήδη έφγραψε το OnAlert – ξεκίνησε και πάλι η κινητικότητα επαφών των ανταγωνιστριών εταιρειών για το διαγωνισμό πυραύλων στην Άγκυρα. 

Αμέσως μετά τις επαφές του Γάλλου Υπουργού Άμυνας στην Άγκυρα- συνόδευε τον Γάλλο Πρόεδρο κ Ολάντ – , ο Πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Ricciardone, επισκέφθηκε το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας. Η ημερήσια διάταξη της επίσκεψης ήταν, σύμφωνα με τον τύπο,  η παράταση της διάρκειας πρότασης ανανέωσης των εταιρειών για το διαγωνισμό πυραύλων. 

Να θυμίσουμε ότι για το θέμα έχουν ασκηθεί πολλές πιέσεις από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και ότι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι και η επίσκεψη του αμερικανού Υπουργού Αμυνας που επρόκειτο να γιν ει το επόμενο διάστημα ανεβλήθη για τον λόγο αυτό.