«Η Τουρκία είναι μια διχασμένη χώρα»! Ο αντιπρόεδρος του Νταβούτογλου ανησυχει

Έντονο διχασμό στην τουρκική κοινωνία διαπιστώνει ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης και εκφράζει την ανησυχία του για αυτό.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο CNN Turk ο κ. Αρίντς άσκησε κριτική στην σκληρή και διχαστική ρητορική του κυβερνώντος κόμματος και εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη πόλωση- και δήλωσε: ‘‘Λαμβάνουμε το 50% των ψήφων. Αλλά το άλλο 50% της κοινωνίας έχει αναπτύξει μία ρητορική μίσους εναντίων του κυβερνώντος κόμματος. Όταν τους συναντάμε στον δρόμο, οι υποστηριχτές μας δείχνουν αγάπη. Οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης συνήθιζαν να δείχνουν σεβασμό για το ΑΚΡ. Παρατηρώ ότι και εμείς στο ΑΚΡ τους κοιτούμε με μίσος. Υπάρχει μία πόλωση και μια διαίρεση στην κοινωνία. Η Τουρκία μπορεί να καταστεί μια χώρα ακυβερνησίας. Εμείς στο ΑΚΡ θα πρέπει να μειώσουμε την ένταση στην κοινωνία» τόνισε.

Και η κουρδική  διάσταση του θέματος

Να σημειωθεί ότι η διάσταση αυτή στην τουρκική κοινωνία είναι πρόσθετη και διαφορετική από την κόντρα που υπάρχει μεταξυ τουρκογενών και Κούρδων Σύμφωνα  με τα στοιχεία που δημοσίευσε παλιότερα η  εφημερίδας «Χουριέτ», ο αριθμός των Κούρδων που κατοικούν στην Τουρκία ανέρχεται στα 13,4 εκατομμύρια άτομα και αντιπροσωπεύει το 17,7% του συνολικού πληθυσμού.

Στο ρεπορτάζ διευκρινίζεται, ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από επικαιροποίηση έρευνας που διενεργήθηκε το διάστημα 2006-2010. Βέβαια υπάρχουν και  άλλες εκτιμήσεις που ανεβάζουν τον κουρδικό πληθυσμό σε ποσοστό που κυμαίνεται περί το 25% του συνολικού πληθυσμού. 

Τι αναφέρει ο Φρ.Φράγκος

Στο βιβλίο του ο στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος αναφέρει  ότι η Τουρκία περικλείει περισσότερες από 70 εθνότητες, μειονότητες και θρησκευτικές ομάδες. Δεν είναι ομοιογενής, γι΄ αυτό και το στρατοκρατικό καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών προσπαθούσε μέσω της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ να επιβάλει την ιδεολογία του ενιαίου έθνους. Η εθνική μειονότητα των Κούρδων αριθμεί, αναφέρει,  πάνω από 20 εκατομμύρια και στον ίδιο αριθμό μπορεί να υπολογισθεί και η θρησκευτική μειονότητα των Αλεβιτών- βεβαία δεν αθροίζονται., διότι πολλοί Κούρδοι είναι και Αλεβίτες.

Διαβάστε ακόμη:

Ιταλοί και Τούρκοι μας βγάζουν -και- από το NATO!



Ο Ερντογάν δεν βλέπει θετικά την παραίτηση του διοικητή της MIT