Η Τουρκία εξοπλίζει μόνο όσους σφάζουν σε Ιράκ-Συρία!

Εμμένει η Τουρκία στην μονόπλευρη και με βάση τα στενά συμφέροντά της »βοήθεια» στον αγώνα κατά της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης ISIL που συνεχίζει να σφάζει  σε Ιράκ και Συρία. Έτσι στο πλαίσιο αυτό »εκβίασε» και τις ΗΠΑ και προσδιόρισε την βοήθειά της μόνο στον εξοπλισμό και στην εκπαίδευση των ανταρτών που μάχονται τον Άσαντ στην Συρία- κάτι άλλωστε που έτσι και αλλιώς το έκανε στην »α» ή την »β» μορφή…Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του στρατού από Τουρκία και ΗΠΑ για 3η φορά, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις που διεξάγονται αναφορικά με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση της λεγόμενης μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

 Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού των δύο χωρών θα συναντηθούν στο Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα και αναμένεται να συζητήσουν πόσα  μέλη της συριακής αντιπολίτευσης  θα εκπαιδευτούν στην Τουρκία και που ακριβώς. Σύμφωνα με πηγές, περίπου 2.000 μαχητές αναμένεται να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση. Ένα σημαντικό ζήτημα που θα συζητηθεί επίσης είναι κατά πόσο θα συμπεριληφθούν και  οι κουρδικές δυνάμεις Πολιτοφυλακής στην Συρία YPG στην εκπαίδευση. 

»Γέφυρα» ΗΠΑ σε Τουρκία -Ισραήλ

Στο μεταξύ ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, κ.  Φράνσις Ριτσαρντόνε – που πολλές φορές κατά την θητεία του είχε »ζορίσει» την Άγκυρα – μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο: «Atatürk’s Legacy in the U.S.-Turkey Relations», δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί σταθερότητα στη Μέση Ανατολή χωρίς η Τουρκία και το Ισραήλ να βρουν κοινά σημεία συνεργασίας.
 
Οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα για  την εγκαθίδρυση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο κ. Ριτσαρντόνε.