Η Τουρκία θα πουλήσει uav στη Σαουδική Αραβία

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
 
Συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας  μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας  υπογράφηκε από τον Τουρκο Υπουργό Εξωτερικών κ.Α Νταβούτογλου και τον Σαουδάραβα ομόλογό του κ.  Suud El Faysal, στο πλαισιο της επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία του Σαουδάραβα Πρίγκιπα διαδόχου  El-Suud.

Βάσει της συμφωνίας, η Τουρκία θα παράγει και για το στρατό της Σαουδικής Αραβίας τα τουρκικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα ΑΝΚΑ. Επίσης έγινε γνωστό ότι, ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας επέδειξε ενδιαφέρον και για το πρώτο εθνικό άρμα της Τουρκίας, Altay, καθώς και για τους εγχώριους πυραύλους, Cirit. 

Όπως αναφέρεται στον τύπο, ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ, δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, δόθηκε βαρύτητα στο θέμα της Συρίας, αναφέρεται. Ο διάδοχος Πρίγκιπας, El-Suud, τόνισε ότι υποστηρίζουν μία Συρία χωρίς του Άσαντ. Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας και ο Τουρκος Πρόεδρος , παράλληλα με τις διμερείς σχέσεις, συζήτησαν και για τα θέματα στη Μέση Ανατολή. Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι ο Πρίγκιπας είπε πως θα προβούν σε έκκληση σε διεθνές επίπεδο να εγκαταλείψει ο Άσαντ την εξουσία. Ο διάδοχος Πρίγκιπας, σήμερα, θα συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν.