Η Τουρκία θέλει να πουλήσει πυραύλους για τα αμερικανικά F 35!

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στις ΗΠΑ για να εξοπλίσουν τα F-35 (JSF) που προορίζονται για την USAF  και το US NAVY φιλοδοξεί  η Τουρκία να πουλήσει κατευθυνόμενους πυραύλους Stand-off με τον κωδικό SOM-J που θα κατασκευάσει η ίδια. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε γιατί έπεσαν υπογραφές για συντήρηση και ανταλλακτικά…

«Στο σχέδιο για το Κοινό Επιθετικό Αεροσκάφος (JSF), δεν υπάρχει κανένας άλλος πύραυλος που έχει την ίδια ικανότητα με το SOM-J. Κατά τη δική μου γνώμη ο πύραυλος SOM-J θα αποτελέσει μια σημαντική επιλογή για τις χώρες( που είναι ) στο σχέδιο και ακόμα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»., δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός της αμυντικής βιομηχανίας, κ. Ισμαήλ Ντεμίρ  στο πρακτορείο  Reuters. 

Η δήλωση έγινε με αφορμή την υπογραφή, συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της τουρκικής εταιρίας ROKETSAN και του τμήματος Βλημάτων και Ελέγχου Βολής της αμερικανικής εταιρίας αμυντικών συστημάτων Lockheed Martin.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκαναν οι εταιρείες,υπέγραψαν  συμφωνία για την παραγωγή,πώληση και υποστήριξη του πυραύλου SOM-J για το μαχητικό αεροσκάφος F-35.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας ο εν λόγω πύραυλος  έχει σχεδιαστεί εγχωρίως και η ιδιοκτησία του οποίου ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία.

Και για άλλα αεροσκάφη 

Με την συμφωνία αποσκοπεί να διατεθεί ο εν λόγω πύραυλος στην υπηρεσία των χωρών που παίρνουν μέρος στο σχέδιο του μαχητικού JSF με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στα αεροσκάφη F-35.Επίσης αποσκοπεί να γίνουν κοινές εργασίες για την προβολή του πυραύλου και εκτός από τη χρήση του στα F-35.
Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Lockheed Martin Missiles and Fire Control κ. Ρικ Έντουαρντς σχετικά με την εξέλιξη αυτή δήλωσε:
«Η Lockheed Martin έχει μια παλιά ιστορία εταιρικής σχέσης με την Τουρκία και περιμένουμε ανυπόμονα να συνεργαστούμε με τη ROKETSAN για το πολύ σημαντικό σχέδιο αυτό».

Από τα   F-35  η Τουρκία αναμένεται να αγοράσει 100 κατά τα επόμενα έτη, αρχής γενομένης με 2.


Διαβάστε ακόμη:

Πύραυλοι του F 35 θα κατασκευάζονται στην Τουρκία

F 35: Οι Ιταλοί αποφάσισαν 50% μείωση αλλά συνέχιση του προγράμματος!

Ο <<Βυζαντινός Άδης>> βούτηξε τα μυστικά του F-35!