Η Τουρκία του Ερντογάν παίρνει «διαζύγιο» από την λογική και την Δύση!

Η Τουρκία φαίνεται να παίρνει οριστικό “διαζύγιο” με την λογική και ν΄ αφήνει πίσω την πολύχρονη προσπάθειά της να προσεγγίσει την Δύση και την Ευρώπη. Ο πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την καχυποψία των δυτικών. Η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ο “πατερούλης” των μουσουλμάνων τον οδηγεί σε δηλώσεις που εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν και να θεωρηθούν ως “κάλυψη” ακόμη και του ακραίου ισλαμικού εξτρεμισμού.

Ο Ερντογάν μετά από την συνάντηση που είχε με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς ,κατηγόρησε την Δύση για υποκρισία, βάζοντας στο ίδιο “τσουβάλι” τις μαζικές δολοφονίες πολιτών από ακραίους ισλαμιστές στο Παρίσι με τις όποιες μεμονωμένες -υπαρκτές βεβαίως- περιπτώσεις ρατσιστικών ενεργειών κατά μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου λέγοντας:

«Πώς μπορεί ένας άνδρας ο οποίος έχει σκοτώσει 25.000 ανθρώπους στη Γάζα να πηγαίνει στην πορεία στο Παρίσι; Θα έπρεπε να δώσεις εξηγήσεις για τα παιδιά και τις γυναίκες που σκότωσε».

Ο Ερντογάν κατηγορήσε την Δύση για υποκρισία και υποστήριξε ότι “ως μουσουλμάνοι, δεν έχουμε λάβει ποτέ μέρος σε τρομοκρατικές σφαγές. Πίσω από αυτές βρίσκονται ο ρατσισμός, η ρητορική του μίσους και η ισλαμοφοβία…Παρακαλώ τις κυβερνήσεις των χωρών όπου τα τεμένη μας έχουν δεχτεί επιθέσεις να λάβουν μέτρα».

Όλα αυτά με…φόντο 16 φρουρούς της προεδρικής φρουράς ντυμένους με…πανοπλίες της οθωμανικής περιόδου που απλά επιβεβαίωναν το …διαζύγιο της Τουρκίας του Ερντογάν με την λογική .