«Ιδιαιτέρα στη φυλακή θέλει ο Οτζαλάν» – Τουρκική «λάσπη»

Κλιμακώνει η Κουρδική πλευρά τις πιέσεις είτε για απελευθέρωση - μεσοπρόθεσμα- του Οτζαλάν είτε για άμεση βελτίωση των συνθηκών φυλάκισής του , όπως γράψαμε και χθες (….)
Σε αυτή την φάση ζητήθηκε επισήμως να υπάρξει γραμματειακή υποστήριξή του, καθώς έχει ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες ειρήνευσης. Κάτι όμως που  τουρκικοί »κύκλοι» προσπάθησαν να το υπονομευσουν με προβολή από τον τοιυρκικό Τύπο ότι ζητάει …ιδιαιτέρα…
Ο κ. Μουράτ Καράγιλαν, που έλαβε μέρος με τις τελευταίες αλλαγές στο 6μελές Προεδρικό Συμβούλιο, που συστήθηκε στο πλαίσιο του συστήματος KCK και ουσιαστικά νέος »Αρχηγός ΓΕΕΘΑ» του ΡΚΚ, είπε ότι η προσεχής εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για τη διαδικασία ειρήνης και ότι στην περίπτωση που το κράτος συνεχίσει τη στάση που τηρεί αυτή τη στιγμή η διαδικασία θα μπλοκάρει.Μιλώντας στο προσκείμενο στο ΡΚΚ πρακτορείο Φιράτ Χαμπέρ,ο  κ. Καράγιλαν που  είπε μεταξύ άλλων «εάν πρόκειται η διαδικασία να συνεχιστεί θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται ο Οτζαλάν στο Ιμπραλί. Θα πρέπει να μπορεί να συναντιέται με αντιπροσωπείες από το εξωτερικό. Θα πρέπει να έχει επικοινωνία με έξω. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να έχει βοηθούς και ιδιαιτέρες. Μόνον έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».
 Όλο αυτά η εφημερίδα  Hurriyet  τα παρουσιάζει με τον τίτλο «Θα πρέπει να δοθεί ιδιαιτέρα στον Οτζαλάν», ενώ η Bugun, στην πρώτη σελίδα τον τίτλο «Ο Καράγιλαν ζήτησε ιδιαιτέρα για τον Οτζαλάν».φερει στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Ο Καράγιλαν ζήτησε ιδιαιτέρα για τον Οτζαλάν».
Είναι σαφής η υπονομευτική τιτλοφόρηση του θέματος…