OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίμια και Αφρίν στο ίδιο «φιρμάνι» – Απειλεί θεούς και δαίμονες ο σύμβουλος Ερντογάν!

01/02/2018 - 12:51
Share on FacebookShare on Twitter

Απειλές κατά των ΗΠΑ , της Ελλάδας και των Συμμάχων του ΝΑΤΟ εκτόξευσε στην εβδομαδιαία εκπομπή του ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Yigit Bulut (Γιγκίτ Μπουλούτ).  Ο κ. Μπουλούτ στα πλαίσια της αναφοράς του στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν χρησιμοποίησε όλα τα δυνατά όπλα για να ενισχύσει το αφήγημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο κρατικό TRT Haber ο σύμβουλος του προεδρου Ερντογάν Yigit Bulut (Γιγκίτ Μπουλούτ) δήλωσε οτι θα σπάσει τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια.  Το βίντεο της αναφοράς του Yigit Bult ανέβασε στο twitter ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Abdullah Bozkurt (Αμπντουλάχ Μποζκούρτ).

Ο κ. Μποζκούρτ ερωτηθείς απο το OnAlert γιατι ο σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας αναφέρεται στα Ίμια κατα την διάρκεια μιας ανάλυσης που επικεντρώνεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν δήλωσε οτι «η επιχείρηση στν Αφρίν φουντώνει την εθνικιστική ευφορία και τον θρησκευτικό ζήλο, τα Ίμια ταιριάζουν απόλυτα στο αφήγημα της τουρκικής κυβέρνησης, ειδικά μετά την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής στην επίσκεψη Έλληνα αξιωματούχου [σ.σ. του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου].» Την Κυριακή τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να μπλοκάρει την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Όπως εξήγησε ο κ. Μποζκούρτ στην ίδια τηλεοπτική ανάλυση, ο σύμβουλος Ερντογάν κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ να μην πολεμάνε την Τουρκία μέσω αντιπροσώπων (YPG/PYD) αλλά να πολεμήσουν απέναντι στον τουρκικό στρατό. Ο Μπουλούτ μάλιστα τόνισε οτι οι ΗΠΑ δεν έχουν την ισχύ για να νικήσουν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή.

Ενδεικτικό της επιθετικής στάσης της Τουρκίας προς την Συμμαχία ειναι το γεγονός οτι ο σύμβουλος του προέδρου της χώρας άσκησε σφοδρή κριτική προς όλους τους συμμάχους «η εκπομπή του Μπουλούτ στο TRT άγγιζε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλους του Συμμάχους του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Μποζκούρτ.

Η επιχείρηση στην Αφρίν

Όσο αφορά την επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου μια επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στo καντόνι Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Έχουν ήδη συλληφθεί 311 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης στο Αφρίν , σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη στρατιωτική πτυχή, τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα είχαν χθες το πρωί στόχο τους τομείς του Ράζο και του Ζανταϊρίς, στο βορειοδυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής του Αφρίν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Στους τομείς αυτούς, σφοδρές συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους μεταξύ των σύρων ανταρτών με τους κούρδους μαχητές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Από τη Δευτέρα, η Τουρκία έχει εντείνει τα αεροπορικά πλήγματά της», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Τη Δευτέρα, η Τουρκία ενίσχυσε τις στρατιωτικές θέσεις της στη βόρεια Συρία και μια φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων διέσχισε τα σύνορα, με στόχο να φθάσει σ’ έναν τομέα που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. νότια της πόλης Αφρίν.

Ε.Π.


Tags: ΙΜΙΑΙΜΙΑ 2018ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59
Τουρκία - F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: «Ξηλώθηκε» διοικητής αεροπορικής βάσης στο Ικόνιο, αφού F-16 πέταξαν πάνω από στάδιο κατά τη διάρκεια αγώνα

29/04/2026 - 18:01
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Foreign Affairs: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλή για την Τουρκία

28/04/2026 - 12:56

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

Ουκρανία: «Σφίγγγει» ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πόλη Κοστιαντινίφκα της περιφέρειας Ντονέτσκ

Μικρασιατική Εκστρατεία: Η έναρξη του πολέμου και η αποβίβαση του στρατού στη Σμύρνη [pics]

Ιράν: Η νέα ειρηνευτική πρόταση προβλέπει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ως «πάτημα» για πυρηνική συμφωνία

Ισραήλ: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

NATO: «Εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για να κατανοήσουμε την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία»

Ιράν: «Πιθανή η επανέναρξη του πολέμου αφού ο Τραμπ απέρριψε τη νέα ειρηνευτική πρόταση»

CNN: Δύο μήνες μετά τον πόλεμο στο Ιράν, σχεδόν όλοι είναι χαμένοι

Top News

Βίκυ Κάβουρα: Από έλλειψη λίπους και κάποιες υπερβολές που έκανα, είχα ορμονολογικά θέματα

Νίκος Μουρατίδης για Γιώργο Μαζωνάκη: Τον έκανα σταρ, διαφωνήσαμε, χωρίσαμε κι έκτοτε με απογοητεύει συνέχεια

Καιρός - Καλλιάνος: Τελειώνει το ψυχρό σκηνικό και έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την προσεχή εβδομάδα

Γρηγόρης Μελάς: Είναι οριστικό το «διαζύγιο» του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, δεν έχει κλείσει την επόμενη συνεργασία της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert