Ίμια και Αφρίν στο ίδιο «φιρμάνι» – Απειλεί θεούς και δαίμονες ο σύμβουλος Ερντογάν!

Απειλές κατά των ΗΠΑ , της Ελλάδας και των Συμμάχων του ΝΑΤΟ εκτόξευσε στην εβδομαδιαία εκπομπή του ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Yigit Bulut (Γιγκίτ Μπουλούτ).  Ο κ. Μπουλούτ στα πλαίσια της αναφοράς του στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν χρησιμοποίησε όλα τα δυνατά όπλα για να ενισχύσει το αφήγημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο κρατικό TRT Haber ο σύμβουλος του προεδρου Ερντογάν Yigit Bulut (Γιγκίτ Μπουλούτ) δήλωσε οτι θα σπάσει τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια.  Το βίντεο της αναφοράς του Yigit Bult ανέβασε στο twitter ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Abdullah Bozkurt (Αμπντουλάχ Μποζκούρτ).

Ο κ. Μποζκούρτ ερωτηθείς απο το OnAlert γιατι ο σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας αναφέρεται στα Ίμια κατα την διάρκεια μιας ανάλυσης που επικεντρώνεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν δήλωσε οτι «η επιχείρηση στν Αφρίν φουντώνει την εθνικιστική ευφορία και τον θρησκευτικό ζήλο, τα Ίμια ταιριάζουν απόλυτα στο αφήγημα της τουρκικής κυβέρνησης, ειδικά μετά την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής στην επίσκεψη Έλληνα αξιωματούχου [σ.σ. του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου].» Την Κυριακή τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να μπλοκάρει την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Όπως εξήγησε ο κ. Μποζκούρτ στην ίδια τηλεοπτική ανάλυση, ο σύμβουλος Ερντογάν κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ να μην πολεμάνε την Τουρκία μέσω αντιπροσώπων (YPG/PYD) αλλά να πολεμήσουν απέναντι στον τουρκικό στρατό. Ο Μπουλούτ μάλιστα τόνισε οτι οι ΗΠΑ δεν έχουν την ισχύ για να νικήσουν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή.

Ενδεικτικό της επιθετικής στάσης της Τουρκίας προς την Συμμαχία ειναι το γεγονός οτι ο σύμβουλος του προέδρου της χώρας άσκησε σφοδρή κριτική προς όλους τους συμμάχους «η εκπομπή του Μπουλούτ στο TRT άγγιζε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλους του Συμμάχους του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Μποζκούρτ.

Η επιχείρηση στην Αφρίν

Όσο αφορά την επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου μια επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στo καντόνι Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Έχουν ήδη συλληφθεί 311 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης στο Αφρίν , σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη στρατιωτική πτυχή, τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα είχαν χθες το πρωί στόχο τους τομείς του Ράζο και του Ζανταϊρίς, στο βορειοδυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής του Αφρίν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Στους τομείς αυτούς, σφοδρές συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους μεταξύ των σύρων ανταρτών με τους κούρδους μαχητές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Από τη Δευτέρα, η Τουρκία έχει εντείνει τα αεροπορικά πλήγματά της», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Τη Δευτέρα, η Τουρκία ενίσχυσε τις στρατιωτικές θέσεις της στη βόρεια Συρία και μια φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων διέσχισε τα σύνορα, με στόχο να φθάσει σ’ έναν τομέα που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. νότια της πόλης Αφρίν.

Ε.Π.