Ίμια: Συνεχίζουν να ονειρεύονται «επεισόδια» τα τουρκικά ΜΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

 Σε άλλο ένα «επεισόδιο¨ στα Ίμια αναφέρεται η φιλοκυβερνητική εφημερίδα sozcu.com.tr όπως και μερικά απο τα τουρκικά ΜΜΕ που φαίνεται να τηρούν καθημερινό ρεπορτάζ «Ιμίων¨. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της sozcu, την Πέμπτη, σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από την Λέρο και την Κάλυμνο κινούμενα προς τα Ίμια εκδιώχθηκαν από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, και δεν τους επετράπη η προσέγγιση.

Μάλιστα όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα deniz haber τουρκικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ πλοίο του Ελληνικού ΠΝ στα διεθνή χωρικά ύδατα. 

Στην συνέχεια σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής πήραν ξανά θέση στην περιοχή με αποστολή την απαγόρευση προσέγγισης ελληνικών πλοίων στις Βραχονησίδες Ίμια.

Φυσικά σε ότι αφορά τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Ιμίων, οι πληροφορίες του Onalert.gr  από πηγές που έχουν τη συνολική εικόνα στο ΓΕΕΘΑ, ανέφεραν ότι δεν έχει σημειωθεί καμία διένεξη ή άλλο επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πλοίων.

Κινητικότητα παρατηρείται από μια Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) του τουρκικού Ναυτικού η οποία εκτελεί περιπολίες επιτήρησης για αποτροπή λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μεταξύ Κω και Σάμου εντός όμως των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Χθες μόνο επισημάνθηκε μια παράνομη είσοδος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, η οποία όμως δεν διήρκησε παρά μόνο λίγα λεπτά, προτού η τουρκική ΤΠΚ επιστρέψει και πάλι στα χωρικά ύδατα της Γείτονος..

Η περιοχή συνεχίζεται να βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση από το ΠΝ και το ΛΣ.

Kardak’ta gerilimli anlar! από Sozcu