ΗΠΑ: Εξέφρασαν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις στην Τουρκία – Νέες διαδηλώσεις κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου

Διαδηλωτές βγήκαν ξανά μαζικά στους δρόμους στην Τουρκία χθες το βράδυ, παρότι πάνω από 1.400 άνθρωποι — ανάμεσά τους τουλάχιστον 7 δημοσιογράφοι — έχουν συλληφθεί.

ΗΠΑ: Εξέφρασαν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις στην Τουρκία – Νέες διαδηλώσεις κατά της προφυλάκισης Ιμάμογλου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τις «ανησυχίες» της για τις συλλήψεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνάντησης των επικεφαλής της διπλωματίας των δυο χωρών χθες Τρίτη (25/3/2025), ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός (Εξωτερικών) εξέφρασε ανησυχίες όσον αφορά τις πρόσφατες συλλήψεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία», αναφέρει η τελευταία φράση του ενημερωτικού σημειώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εκπρόσωπό του Τάμι Μπρους μετά τη συνάντηση του Μάρκο Ρούμπιο με τον Χακάν Φιντάν.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για την καταστολή των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση στην Τουρκία. Ως τώρα, η Ουάσιγκτον περιοριζόταν να καλεί να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαδηλωτές βγήκαν ξανά μαζικά στους δρόμους στην Τουρκία χθες το βράδυ, παρότι πάνω από 1.400 άνθρωποι — ανάμεσά τους τουλάχιστον 7 δημοσιογράφοι — έχουν συλληφθεί στις ογκώδεις κινητοποιήσεις που πυροδότησε η σύλληψη και η προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικού αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ