Ηχηρή απάντηση του Υπ.Εξ προς την Άγκυρα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ηχηρή απάντηση απο εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Κωσνταντίνο Κούτρα  προς την Άγκυρασχετικά με δηλώσεις αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ  ως προς σεβασμό θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα. Ο Μπόζνταγ είχε αναφέριε πως η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο τους εκλεγμένους μουφτήδες και υποστήριξε πως η Ελλάδα «παραβιάζει όλες τις συνθήκες»!
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως «την Πέμπτη 8 Αυγούστου, μετά από άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε για πρώτη φορά, μετά από 90 χρόνια, πρωινή προσευχή στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτούργησε ως τέμενος για την προσευχή του Μπαϊραμιού, κίνηση απολύτως θετική σε ό,τι αφορά στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα εφαρμόζει το Σύνταγμά της, το οποίο προστατεύει πλήρως τις θρησκευτικές ελευθερίες, καθώς και το κοινοτικό κεκτημένο ως κράτος-μέλος της ΕΕ.
Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, αποτελεί πρότυπο μακρόχρονης αρμονικής συμβίωσης πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος, και, βεβαίως, δεν διαπραγματεύεται με κανέναν την τήρηση της νομιμότητας στην επικράτειά της.
Χαιρόμαστε γιατί η Τουρκία έχει αποδεχθεί ως στόχο της την πλήρη ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, θεμέλιο του οποίου αποτελεί ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύ σκληρή αντίδραση της Άγκυρας για μουφτήδες