Και ψυχολόγος ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχασε την ψυχολογική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο

Κάθε ευκαιρία αναζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσλογλου για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αυτή την φορά ήταν η συνάντησή του με τον ομόλογό του από το Κογκό που έδωσε την «ευκαιρία» στον Τσαβούσογλου να κάνει το «ψυχογράφημα» της Ελλάδας.

Όπως είπε, «η Ελλάδα έχασε την ψυχολογική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς η Τουρκία πραγματοποιεί τις έρευνές της στην περιοχή βάσει των κανόνων που όρισε το ΝΑΤΟ και το Διεθνές Δίκαιο».

 

Αναλυτικότερα υποστήριξε πως «η Ελλάδα δείχνει επιθετική στάση γιατί χάνει το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και οι χώρες της Ευρώπης έχουν κουραστεί από τη στάση της».

Ο Τσαβούσογλου έμπλεξε στις δηλώσεις του την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που έχει λόγο επειδή είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει τέμενος»…

…ενώ -προφανώς έχοντας αναθαρρήσει από τα τουλάχιστον άστοχα ήξεις αφήξεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ- υποστήριξε πως «η Ελλάδα, λέγοντας «όχι» σε κάθε πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, απέδειξε ότι δεν επιθυμεί τον διπλωματικό διάλογο».

Για να ενισχύσει προφανώς την αξιοπιστία των λεγομένων του, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως «η Τουρκία τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε εχθρότητας απέναντι στους Κούρδους (σσ !!!). Είναι το PKK που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των Κούρδων».

«Σήμερα τρομοκράτες περιφέρονται στους δρόμους της Ελλάδας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ακόμη ο Τσαβούσογλου, ποιός να ξέρει γιατί…