«Καίγεται» η Τουρκία να γίνει προσωρινό μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας

Σε »γέφυρα» για να βγει η  κυβέρνηση Ερντογάν από την ιδιαίτερα δυσμενή θέση που βρίσκεται διεθνώς για τα όσα της καταλογίζονται  επιχειρεί να μετατρέψει η Αγκυρα τις διαδικασίες για την ανάδειξη της Τουρκίας σε προσωρινό μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ., κατά την περίοδο 2015-2016.

Για το σκοπό αυτό ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Αχμέτ Νταβούτογλου θα μεταβεί στις 11 Μαρτίου 2014 στη Νέα Υόρκη  για σειρά επαφών τόσο στην έδρα του ΟΗΕ όσο και στο πλαίσιο  της Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της CARICOM (Κοινή αγορά της Καραϊβικής) που θα πραγματοποιηθεί στο St.Vincent και στο Grenadin.όπου επιδίωξε και εκλήθη για να λάβει μέρος, με τον τίτλο του ειδικού προσκεκλημένου.Στην Συνοδο, ανακοινώθηκε, θα έχει διμερείς επαφές με τα κράτη-μέλη και θα προβεί σε συνεργασίες για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. 
 
Ακόμα – ανακοινώθηκε – ο Τουρκος  Υπουργός  θα συζητήσει με το Γενικό Γραμματέα των Η.Ε.  <<τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Κύπρο, τη Συρία και την Ουκρανία>>.