Καλίν προς Ελλάδα και ΕΕ: Μην αφήσετε να χαθεί η ευκαιρία – Δεν θα επιτρέψουμε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας

Για «ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία» και δεν πρέπει να χαθεί, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, αναφερόμενος στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι άγνωστο αν ο Καλίν αναφέρει ως «ευκαιρία» την απόσυρση του Oruc Reis στην Αττάλεια. Κι αυτό γιατί λίγο νωρίτερα το υπουργείο Ενέργειας με ανακοίνωσή του ανέφερε πως η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους δεν οφείλεται στην απόφαση της Άγκυρας να αποκλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο αλλά στην ανάγκη συντήρησης του σεισμογραφικού σκάφους!

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρει ότι είναι διαδικασία ρουτίνας σε όλες του τις έρευνες, να επιστρέφει στο λιμάνι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για συντήρηση και αλλαγή προσωπικού και πως αργότερα θα συνεχίσει τις εργασίες του.

Ωστόσο ο Καλίν καλεί την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να «μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Ανέφερε συγκεκριμένα μέσω Twitter ο Καλίν:

«Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα».

«Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις,

Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της», πρόσθεσε ο Καλίν.