«Κατασκοπεύει» την αποχώρηση των Κούρδων ο τουρκικός στρατός

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες των Κούρδων ότι οι κατασκοπευτικά αεροπλάνα της Τουρκίας  παρακολουθούν  την διαδικασία αποχώρησης των ανταρτών του ΡΚΚ  επιχείρησε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας που ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες <<για την αποχώρηση των τρομοκρατών>>.

 Σε χθεσινή του δήλωσή, την πρώτη μετά την 8η Μαΐου, εναρκτήρια ημερομηνία αποχώρησης των ενόπλων του ΡΚΚ, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο επεσήμανε ότι ο Στρατός δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία ή εικόνα που να αποδεικνύει την αποχώρηση τρομοκρατών από το τουρκικό έδαφος.
 Σύμφωνα με την Radikal η αναφορά σε παντελή απουσία οποιουδήποτε τεκμηρίου αποχώρησης των τρομοκρατών, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι κανείς από τους ενόπλους δεν πέρασε ακόμα τα σύνορα. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ΡΚΚ στο Καντίλ κ. Καραγιλάν, το 80% των ενόπλων βρίσκεται ακόμα εντός τουρκικών συνόρων., γράφουν οι Hurriyet, Sabah, Millitet, Radikal. 

Οι άλλες όψεις
Από την άλλη υπάρχει και η (προαναφερθείσα) σκοπιμότητα πίσω από την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου : Δηλώνουν ότι δεν έχουν πληροφορίες για να διαψεύσουν ότι παρακολουθούν με ειδικές πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών τις κινήσεις των ένοπλων ανταρτών…Υπάρχει και άλλη μια εξήγηση : Να μην έχουν πράγματι καμία πληροφορία ή στοιχείο, όχι γιατί δεν έστειλαν κατασκοπευτικά – αναγνωριστικά αεροσκάφη με ειδικές συσκευές , αλλά αυτά να μην κατάφεραν να καταγράψουν τίποτα λόγω των μέτρων προφύλαξης ή των ειδικών διαδρομών που χρησιμοποιούν οι Κουρδοι…