«Κόκκινα πανιά» για τον Τουρκικό Τύπο Μακρόν, Μητσοτάκης και Med7

Για «βρώμικη» και «ανήθικη» συμμαχία κάνει λόγο σήμερα ο τουρκικός Τύπος, σχολιάζοντας τη συνάντηση των MED7 στην Κορσική και τις δηλώσεις συμπαράστασης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, προς την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» περιγράφει τον Macron ως «ανήθικο αποικιοκράτη». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο στόχος της Γαλλίας είναι να καταλάβει την ανατολική Μεσόγειο και είναι θυμωμένος με την Τουρκία, επειδή η Τουρκία μπλοκάρει τα σχέδιά της. Η εφημερίδα θεωρεί ότι αυτός είναι ο λόγος για την αυξανόμενη εχθρότητα της Γαλλίας έναντι της Τουρκίας.

Η «Σαμπάχ» χαρακτηρίζει τη Σύνοδο ως «βρώμικη συμμαχία», η οποία μάλιστα φοβάται τον Ερντογάν, όπως υποστηρίζει. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνουν την εχθρότητά τους εναντίον του Ερντογάν.

Η «Σαμπάχ» προσθέτει ότι η Γαλλία και η Ελλάδα δημιούργησαν μια «βρώμικη συμμαχία» εναντίον της Τουρκίας επειδή φοβούνται τον Ερντογάν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έγραψε ένα «σκανδαλώδες» άρθρο σε ευρωπαϊκές εφημερίδες κατηγορώντας την Τουρκία για την αναταραχή στην περιοχή.

Η εφημερίδα «Σοζτζού» σημειώνει ότι ο Μακρόν πήγε πολύ μακριά με την αλαζονεία του, προτρέποντας την ΕΕ να λάβει θέση εναντίον της Τουρκίας.

Η «Ακσάμ» σημειώνει ότι ο Μακρόν απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στη σύνοδο κορυφής των Med7.

Η «Τζουμχουριέτ» παρουσιάζει τη σύνοδο των MED7 με τον τίτλο «Ο Μακρόν επιμένει σε μια κρίση».

Πηγή: sigmalive