Κόντρα με τον Ερντογάν αποχώρηση από τη πολιτική για το τούρκο αντιπρόεδρο

Προαναγγελία αποχώρησης από την ενεργό πολιτική – οριστικά ή προσωρινά- θεωρείται η δήλωση του Αντιπροέδρου  και Εκπροσώπου της Τουρκικής κυβέρνησης, Αρίντς, για την επίσκεψή του στο Ντιάρμπακιρ και την πολιτική του ζωή.
 
 Την  είδηση καταχώρησε, χωρίς ερμηνεία, το τηλεοπτικού δικτύο CNNTurk στην ιστοσελίδα του , με τον τίτλο «Δήλωση  flash από τον Αρίντς». Γράφει λοιπόν  ότι ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, κ. Μπουλέντ Αρίντς, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιος με τον οποίο είναι δυσαρεστημένος σήμερα στην πολιτική», είπε: «Δεν υπάρχει κανένας στην πολιτική με τον οποίο να είμαι δυσαρεστημένος».
 
Ο κ. Αρίντς είπε επίσης τα εξής: «Εδώ και πολλά χρόνια είμαι μέσα στην πολιτική. Τώρα πλέον πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί τέρμα στην ενεργό πολιτική. Δεν υπήρξε κανένας άλλος, εκτός από μένα, που να το έχει πει, αλλά έχω τη γνώμη ότι κάθε πολιτικός θα πρέπει κάποια στιγμή να τερματίζει την ενεργό πολιτική του ή να κάνει κάποιο διάλειμμα».
 
Ο κ.Αρίντς, ο οποίος είπε ότι αμέλησε τα παιδιά του κατά την πολιτική του ζωή, πρόσθεσε «Όμως τώρα που κάναμε εγγόνια συνειδητοποιούμε ακόμα καλύτερα το πόσο μεγάλωσαν και το πόσο σωστά συμπεριφέρθηκαν. Όταν τερματίσω την ενεργό πολιτική θα βρω την ευκαιρία να ενδιαφερθώ περισσότερο για εκείνα».
 
Όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψή του στο Ντιάρμπακιρ, στο τέλος της εβδομάδας, είπε «Με το καλό θα λάβω μέρος στο πρόγραμμα στο Ντιάρμπακιρ. Με κάλεσε ο αξιότιμος Πρωθυπουργός, θα πάμε μαζί. Αγαπάω πολύ τους ανθρώπους εκείνης της περιοχής».
Να σημειωθεί οτι υπάρχει διάσταση απόψεων του κ. Αριντς με τον Πρωθυπουργό κ Ερντογαν για τους κοιτώνες των φοιτητών

Διαβάστε ακόμη:

«Eμφύλιος» στην κυβέρνηση Ερντογάν για τις φοιτητικές εστίες

Eρντογάν: «Τα προβλήματα στο AKP θα τα λύσουμε μεταξύ μας»