Κοριοί για τον Ερντογάν

Ειδικά για τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν είχαν κατασκευαστεί οι «κοριοί» που είχαν βρεθεί τον Φεβρουάριο 2012 στο γραφείο του και των οποίων ο εντοπισμός αποκαλύφθηκε πέρυσι πριν  τα Χριστούγεννα.

Τα περί  ειδικής κατασκευής αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  Yeni Safak σε αποκλειστική της είδηση στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Οι κοριοί ειδικής κατασκευής».  Εκεί γράφει λοιπόν ότι εξετάστηκαν εξονυχιστικά οι «κοριοί» που είχαν βρεθεί στο γραφείο του κ. Ερντογάν και διαπιστώθηκε πως οι εν λόγω «κοριοί» παρήχθησαν ειδικά για την παρακολούθηση του Ερντογάν και μια μέρα μετά τοποθετήθηκαν στο γραφείο του. 

 Τους κοριούς στο γραφείο του κ.Ερντογάν, τους είχαν βρει  οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (MIT). Η  ΜΙΤ είχε διαπιστώσει πως πολλές μυστικές συνομιλίες του κ. Ερντογάν διέρρεαν, γι’αυτό και έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρωθυπουργό πως κάποιοι κρυφάκουγαν τις συνομιλίες- τηλεφωνικές και δια ζώσης στο χώρο αυτό.Αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στην πρωθυπουργική κατοικία όπου βρέθηκαν τέσσερις κοριοί.Οι κοριοί είχαν τοποθετηθεί στις πρίζες του γραφείου του κ. Ερντογάν, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από την καρέκλα του. Αργότερα βρέθηκαν και άλλοι τρεις-ο ένας λέγεται πως βρέθηκε στο αυτοκίνητό του. Ο Τούρκος πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο του 2012 όπου είχαν βρεθεί «οι κοριοί» φέρεται να είχε είχε ζητήσει να μην διαρρεύσει το ζήτημα.
Έκτοτε ειδική ομάδα φρούρησης του Τούρκου πρωθυπουργού από υποκλοπές, συγκροτήθηκε στα πλαίσια της τουρκικής αστυνομίας.Έξι  ειδικά εκπαιδευμένη αστυνομικοί  συνοδεύουν τον κ.Ερντογάν, εκτός της τακτικής φρουράς του και θα ελέγχουν αναλυτικά όλα τα σημεία όπου θα τα επισκεφθεί και θα ψάχνουν για πιθανούς κοριούς που μπορούν να έχουν τοποθετηθεί.

Η αποκάλυψη των κοριών είχε επιβεβαιωθεί στις 21 Δεκεμβρίου από τον ίδιο τον κ Ερντογάν: “Δεν έχουν σταματήσει όλες oι δράσεις υποκλοπών. Ακόμη κι εμένα κρυφάκουγαν κάποιοι. Στο γραφείο εργασίας μου στο σπίτι μου οι αρμόδιες αρχές βρήκαν «κοριό» δηλώσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας έτσι  δημοσιεύματα πως είχαν βρεθεί κοριοί στο σπίτι του και γι’ αυτό είχε απομακρυνθεί άμεσα ο διευθυντής της φρουρά του μαζί με όλους τους άνδρες τις φρουράς του.

Για το θέμα είχε ξεκινήσει ανάκριση η εισαγγελία της Άγκυρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eιδική ομάδα στον Ερντογάν για τους «κοριούς»

Η ΜΙΤ βρήκε 4 «κοριούς» στο γραφείο του Ερντογάν

Ερντογάν «Bρέθηκε «κοριός» στο γραφείο μου»