Φαγητό με…το ζόρι στους Κούρδους απεργούς πείνας. 56η ημέρα απεργίας πείνας!

Φαγητό με το ζόρι για τους Κούρδους απεργούς πείνας.

Να …τα’ί’σουν τους Κούρδους απεργούς πείνας με το …ζόρι ετοιμάζονται οι Τούρκοι.Από τους 900 που ήταν αρχικά οι απεργοί – κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές την 55η ημερα έχουν απομείνει 144.Η εφημερίδα  Milliyet σημειώνει ότι πολλοί από τους απεργούς βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου ή κινδυνεύουν να  υποστούν  μη αναστρέψιμες βλάβες, 
 
Τα αιτήματα των κρατουμένων είναι η άρση της απομόνωσης του φυλακισμένου Οτζαλάν , το δικαίωμα υπεράσπιση τους τα δικαστήρια στην κουρδική γλώσσα και το δικαίωμα εκπαίδευσης στην Κουρδική .Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε απομονωμένα κελιά και η Βατάν αναφέρει ότι γίνονται προετοιμασίες για αναγκαστική σίτισή τους. 

Ο τύπος αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην ετήσια συγκέντρωση των βουλευτών του κόμματος του  στο Κιζιλτζάχαμαμ όπου τόνισε ότι ο »ηγέτης των τρομοκρατών » Οτζαλάν δεν θα αποφυλακιστεί και θα παραμένει στο Ιμραλί. Επίσης προειδοποίησε όσους προσπαθούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τις απεργίες πείνας.  Ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε επίσης ότι απορρίπτεται και το σενάριο να τεθεί ο Οτζαλάν σε κατ όίκον περιορισμό. Η Ζaman  αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν σχετικά με το θέμα δήλωσε: « Δυστυχώς έχει καταργηθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία εξαιτίας πιέσεων από κάποιες δυνάμεις, όταν ο Οτζαλαν είχε συλληφθει».

 Η Haberturk αναφέρει ότι ο κ.  Ερντογάν επισήμανε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η τουρκική κοινή γνώμη επιθυμεί την επαναφορά τα θανατικής ποινής.

Την ίδια στιγμή ο κ.Ντεβλέτ  Μπαχτσελί που επανεξελέγη στην Προεδρία του κόμματος στο συνέδριο του MHP, είπε στην ομιλία του ότι “Δεν υπάρχει κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία” και ότι «το αποκαλούμενο Κουρδικό ζήτημα είναι μια ιμπεριαλιστική παγίδα». 

Επίσης ο κ. Μπαχτσελί τόνισε ότι έως το 2071 που θα συμπληρωθεί χιλιετηρίδα από την κατάκτηση της Ανατολίας από τους Τούρκους , οι τούρκοι ίσως έχουν εξαλειφθεί από την Ανατολία