Πως μια βάρκα σταμάτησε την απεργία πείνας των Κούρδων

Με μια βάρκα τερματίστηκε η απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές και έπειτα από σχετικό μήνυμα του Οτζαλάν.

Όχι, η βάρκα δεν μετέφερε το μήνυμα από το  Ιμραλί, το νησάκι που είναι η φυλακή του Οτζαλάν, στα μέλη του ΡΚΚ που απεργούσαν! Απλά οι Τούρκοι έφτιαξαν το «χαλασμένο πλοιάριο» και το ξαναδρομολόγησαν σταματώντας έτσι τον ιδιότυπο αποκλεισμό του Οτζαλάν από τους δικηγόρους του! Απ ότι δε φαίνεται η …επισκευή της βάρκας έγινε με  εντολή της ΜΙΤ!
 
Ο τύπος αναφέρει ότι  ο έγκλειστος Οτζαλάν μέσω του αδελφού του  (τον οποίο συνάντησε έπειτα από διαβουλεύσεις του BDP με την κυβέρνηση), έστειλε το γραπτό μήνυμα τερματισμού της απεργίας πείνας στις φυλακές και έτσι, έπειτα από 69 μέρες σταμάτησαν χθες οι απεργίες πείνας.
Η Radikal  αναφέρει ότι το μήνυμα του Οτζαλάν για τερματισμό της απεργίας πείνας , ήταν αποτέλεσμα τριών μυστικών συναντήσεων του Οτζαλάν με αξιωματούχους της ΜΙΤ τους τελευταίους δυο μήνες και ότι το θέμα του «χαλασμένου πλοιαρίου» για την συγκοινωνία με το Ιμραλί επιλύθηκε στις ίδιες συναντήσεις. Η Vatan συμπληρώνει ότι μόλις η κυβέρνηση επέλυσε το θέμα της συγκοινωνίας με το Ιμραλι για την μεταφορά των δικηγόρων του, ο Οτζαλάν εξέδωσε το μήνυμα για τερματισμό της απεργίας πείνας.
 
Ο αρχηγός τουφιλοκουρδικού κόμματος  BDP κ. Ντεμιρτάς δήλωσε - σύμφωνα με την  Milliyet – ότι ο ότι η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερωθεί για το περιεχόμενο των μυστικών συναντήσεων και πρόσθεσε: « Αν μια λέξη του Οτζαλάν επαρκεί για τον τερματισμό της απεργίας πείνας , τότε ο Οτζαλάν ίσως μπορεί να βοηθήσει για να τερματιστεί ο πόλεμος».
Η Hurriyet αναφέρει ότι αξιωματούχοι του BDP, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή τόνισαν ότι φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Οτζαλάν είναι ένας ιστορικός ηγέτης , ενώ η εκπρόσωπος του Κογκρέσου Δημοκρατικής Κοινωνίας ( DTK) Αϊσέλ Τουγλούκ , δήλωσε ότι πρέπει να τερματιστεί η απομόνωση του Οτζαλάν ώστε να εκπονηθεί μια δημοκρατική επίλυση του Κουρδικού.