Koύρδοι: «Ισως ξεκινήσουμε πάλι μάχες στην Τουρκία»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι Κούρδοι απειλούν να πάρουν και πάλι τα όπλα και να πολεμήσουν με τον τουρκικό στρατό στα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κουρδικών Οργανώσεων και από τους οπλαρχηγούς του PKK Tζεμίλ Μπαγίκ δήλωσε ξεκάθαρα πως « η Τουρκία ή θ  δεχθεί τη σοβαρή διαπραγμάτευση με το Κουρδικό κίνημα η στην Τουρκία θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος»!.
Ο Μπαγίκ τόνισε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αποδεχθεί τους όρους των Κούρδων «θα ξεκινήσει η επιστροφή των ανταρτών στην Τουρκία οι οποίοι είχαν αποχωρήσει τους προηγούμενους μήνες». Ο ίδιος υποστήριξε πως το πακέτο εκδημοκρατισμού το οποίο ανακοίνωσε ο Ερντογάν ήταν «κενό» και δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των Κούρδων.
«Παράλληλα η Τουρκία μέσω των ισλαμιστών ανταρτών καταπολεμά τους Κούρδους στη Συρία, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε οι Κούρδοι θα έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν τονν πόλεμο στην Τουρκία» δήλωσε ο Μπαγίκ.
Ο ηγέτης του PKK Αμντουλάχ Oτζαλάν είχε κηρύξει εκεχειρία και είχε καλέσει τους Κούρδους αντάρτες να αποχωρήσουν από την Τουρκία στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία το οποίο θα ανακοίνωνε ο Ερντογάν.
Όμως το «πακέτο» δεν ικανοποίησε τους Κούρδους καθώς όπως δηλώνουν δεν περιλάμβανε πολλά από τα αιτήματα τους τα οποία είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι Κούρδοι του PKK «πάγωσαν» την αποχώρησή τους από το τουρκικό έδαφος

Οτζαλάν: «Προσέξτε μην «πεθάνω» από καρδιά»