Ο Οζέλ μιλά για …τα γυνάσια που κάνουν οι Κούρδοι στον τουρκικό στρατό

Τον στρατιωτικό στόχο που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις που κινούνται κατά του ΡΚΚ και τα »γυμνάσια » που τους κάνουν οι κούρδοι αντάρτες αποκάλυψε   ο Αρχηγός του τουρκικού Στρατού στρατηγός Οζέλ  .Το θέμα της χθεσινής επίθεσης μετους 7 Τουρκους νεκρούς κυριαρχεί στα περισσότερα πρωτοσέλιδα .

Η εφημερίδα »Τουρκιε» δημοσιεύει στην Α’ σελίδα δήλωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων προς την εφημερίδα, τονίζοντας πως ο αρχηγός του στρατού στρατηγός Οζέλ είπε ότι επιδιώκουν να συλλάβουν τα ηγετικά στελέχη του ΡΚΚ και τόνισε «φυλάγονται πολύ καλά. Αλλάζουν συχνά τα σημεία στα οποία βρίσκονται. Προσπαθούμε να τους εξουδετερώσουμε».  Στο ερώτημα αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστήριξη πληροφόρησης από τις ΗΠΑ, είπε ότι έχουν σε περιορισμένο βαθμό.Πάντως στον Τύπο αναφέρεται ότι έφτασαν στην Τουρκία προ ημερών τα τρία ελικόπτερα Super Cobra που αναμένονταν από τις ΗΠΑ εδώ και αρκετό καιρό για τον αγώνα εναντίον στο ΡΚΚ

Η »Τζούμχουριέτ»  κάνει λόγο στο σχετικό δημοσίευμά της για «τη σκοτεινή περίοδο που διέρχεται η Τουρκία», ενώ η »Σοζκού» επισημαίνει ότι  η επίθεση ήρθε τη στιγμή που «η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον Οτσαλάν».Η »Πόστα» το έχει κύριο θέμα με τίτλο : «Τρομοκρατία : Πάλι  το ΡΚΚ, πάλι  προδοσία. Πάλι τρομοκρατία , πάλι μάρτυρες.  Πάλι εξέγερση, πάλι πόνος».

 Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι από την επίθεση σε τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού στην πόλη Τούντζελί της ανατολικής Τουρκίας  σκοτώθηκαν  6 στρατιώτες και ένας περαστικός πολίτης.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παρκαρισμένο όχημα , το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Μόλις το τεθωρακισμένο όχημα με τους στρατιώτες περνούσε από εκείνο το σημείο, οι αντάρτες ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και το τεθωρακισμένο όχημα πήρε φωτιά με αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο των στρατιωτών.