Κούρδοι: «Θα αποσυρθούμε χωρίς να το αντιληφθεί ο τουρκικός στρατός»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

ΟΙ Κούρδοι φαίνεται πως δεν θα πέσουν στην «παγίδα» την Άγκυρας κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των ανταρτών του PKK.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κούρδοι θα ενημερώσουν την τουρκική κυβέρνηση πως αποσύρθηκαν στο Βόρειο Ιράκ αφού ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί όταν μετακινούνται.
Το 1999 σε μια άτυπη συμφωνία, πάλι οι αντάρτες αποχωρούσαν και εκατοντάδες απ’αυτούς είχαν παγιδευτεί και σκοτωθεί από άνδρες του τουρκικού στρατού.
Ο πρόεδρος του φιλο-κουρδικού Κόμματος Σελαχατίν Ντεμίρτας είναι ξεκάθαρος « αυτή τη στιγμή το τουρκικό κράτος δεν γνωρίζει τις θέσεις των ανταρτών του PKK ούτε γνωρίζει τα μονοπάτια τους. Αν το γνώριζε θα τους είχε σκοτώσει. Αφού δεν ξέρουν το που είναι. δεν θα έχει σημασία αν η αποχώρηση γίνει με όπλα η χωρίς όπλα. Το τουρκικό κράτος θα ενημερωθεί αργότερα και το PKK θα δηλώσει πως η αποχώρηση των δυνάμεων έχει ολοκληρωθεί.»
Ουσιαστικά οι Κούρδοι τονίζουν πως οι αντάρτες γνωρίζουν τόσο καλά την περιοχή, έτσι ώστε ο τουρκικός στρατός δεν θα αντιληφθεί τη στιγμή των μετακινήσεων των δυνάμεων των ανταρτών, όπως δεν είχε αντιληφθεί εδώ και 30 χρόνια όταν εισχωρούσαν ανεμπόδιστα σε τουρκικά εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το PKK φεύγει απο την Τουρκία;

Μυστήριο με την αποχώρηση του PKK