Κουρτουμλούς: Είμαστε πολύ κοντά σε πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, AKP, στην Τουρκία, Νουμάν Κουρτουμλούς ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι ο πόλεμος είναι πιθανός στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω της ενέργειας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη διεξαγωγή ενός νέου πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω του φυσικού αερίου». Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στη Μέση Ανατολή και έχουν μεταφέρει εκεί τη διαμάχη τους για την παγκόσμια εξουσία».

Ο Κουρτουμλούς τόνισε, επίσης, ότι στην περιοχή υπάρχουν μια σειρά από τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το DAESH και το ΥPG, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις μεγάλες δυνάμεις για να διαμορφώσουν τη Μέση Ανατολή όπως θέλουν.

Οι ΗΠΑ προωθούν το σχέδιο του αιώνα, που είναι η διαγραφή της Παλαιστίνης. Την ίδια στιγμή, στην ανατολική Μεσόγειο έχουν μεταφερθεί πολλά πολεμικά πλοία και έχουν ζεσταθεί επικίνδυνα τα νερά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι S-400 και οι ΗΠΑ

Ο Κουρτουμλούς κατήγγειλε τις ΗΠΑ ότι από τη μια δεν τους δίνουν τους Patriot και από την άλλη διαμαρτύρονται όταν η Άγκυρα θέλει να αγοράσει τους S-400 από την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ, δήλωσε, φοβούνται ότι με τους S-400 η Τουρκία θα φύγει από τη Δύση και θα πάει με τη Ρωσία. Όμως η Τουρκία ακολουθεί τη δική της πορεία γιατί δεν είναι μόνο τα 780 τετραγωνικά χιλιόμετρα της έκτασής της. Η Τουρκία είναι το κέντρο ενός μεγάλου πολιτισμού πολύ μεγαλύτερου από την έκταση της. Αυτή είναι η μεγάλη Τουρκία.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Κουρτουμλούς έγιναν λίγο μετά τη δημοσίευση του Foreign Policy ότι η Τουρκία θέλει πόλεμο για την Κύπρο

Με πληροφορίες από beyazgazete