Τουρκία: κρίση «φανφαρονισμού» – «Το 2053 η Κωνσταντινούπολη θα είναι η πιο μεγαλειώδης πόλη»

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Σειρά δηλώσεων που αναδεικνύουν το φανφαρόνικο και παθολογικά »τουρκοκεκτρικό» ύφος στο οποίο ολοένα  περισσότερο και ταχύτερα επιλέγει να εκφράζεται η  κυβέρνηση Ερντογάν, προστίθενται μέρα με την μέρα από αξιωματούχους της Άγκυρας.

Να δύο τελευταίες :
 
Φραγκφούρτη VS Κωνσταντινούπολης για το αεροδρόμιο!

-Η ΠΡΩΤΗ :Στην ιστοσελίδα του CNN Turk αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής και βουλευτής Κων/πολης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, κ. Μπουρχάν Κουζού,ισχυρίστηκε πως στα τελευταία γεγονότα για το πάρκο Γκεζί βρίσκεται δάκτυλος της Γερμανίας. Και επέστησε την προσοχή λέγοντας πως πάντα είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι δεν ανέχονται μία χώρα που αναπτύσσεται. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τώρα κατασκευάζεται στην Κων/πολη αεροδρόμιο το οποίο θα είναι, από πλευράς μεγέθους, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Το αεροδρόμιο της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη πέφτει σε δεύτερη μοίρα. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι στα γεγονότα Γκεζί υπήρξε δάκτυλος της Γερμανίας. Δεν θέλουν στην περιοχή μία Τουρκία που αναπτύσσεται». 

<<Στο κλαμπ των 10 ισχυρότερων οικονομιών>>


– Η ΔΕΥΤΕΡΗ
:Ο τύπος γράφει ότι ο Υπουργός ΕΕ, κ.Εγκεμέν Μπαγίς, σε ομιλία του , μεταξύ άλλων, είπε: «Η χώρα μας συνεχώς αναπτύσσεται. Σήμερα πλέον η Τουρκία έφτασε στο σημείο να είναι η τέταρτη χώρα που στέλνει βοήθεια σε πολίτες άλλων χωρών μετά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Βρετανία. Αυτό το κατορθώσαμε όχι μόνο με τις δυνατότητες του κράτους αλλά και τις δυνατότητες των πολιτών. Ο Θεός να φυλάει τη χώρα μας από τα κακά και να μην δώσει ευκαιρία σε όσους επιδιώκουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα και να χαλάσουν την ηρεμία της χώρας. Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν στην Τουρκία, το κατόρθωσαν στην Αίγυπτο και έβαλαν να μάχονται τα αδέρφια. Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιου είδους αναστάτωση. Αν θέλει ο Θεός το 2023 η Τουρκία πλέον θα είναι μία από τις ισχυρότερες 10 οικονομίες του κόσμου. Το 2053, στα 600 της χρόνια (σ.σ εννοεί από την Αλωση!), η Κων/πολη θα είναι η πιο μεγαλειώδης πόλη του κόσμου»…

Και μετά ξύπνησαν…