OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Νεκρός ο δράστης – «Μπήκε με 5 όπλα και 7 γεμιστήρες, συνελήφθη ο πατέρας του»

15/04/2026 - 17:01
Τουρκία

Picture taken with a mobile phone. IHA (Ihlas News Agency) via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

*Πρώτη ενημέρωση 17.01 
*Τελευταία ενημέρωση 18.24

Σοκ προκαλεί η ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καχραμάνμαρας στην Τουρκία, με απολογισμό 9 νεκρούς – ανάμεσά τους μαθητές και ένας εκπαιδευτικός – και πολλούς τραυματίες, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

«Έχουμε 9 νεκρούς, 8 εκ των οποίων ήταν μαθητές και ένας καθηγητής. Έχουμε 13 τραυματίες, 6 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 3 σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Μουσταφά Τσιφτσί.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για τη σταθεροποίηση της κατάστασης τραυματιών, με αρκετούς εξ αυτών να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, γεγονός που εντείνει τους φόβους για περαιτέρω αύξηση του απολογισμού.

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του πατέρα του δράστη, Ισά Αράς Μερσινλί, που φέρεται να πραγματοποίησε την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καχραμάνμαρας.

Ο πατέρας του δράστη υπηρετεί ως διευθυντής της αστυνομίας στην πόλη.

Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν όλες τις πιθανές πτυχές της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων ευθυνών ή παραλείψεων από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη.

Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan silahlı saldırıda öğrenciler okul camlarından atlayarak hayatta kalmaya çalıştılar.#kahramanmaraş pic.twitter.com/5SLTcwKQig

— Sol Yumruk (@Sol_Yumrukk) April 15, 2026

Το περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Σιβερέκ της Σανλιούρφα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την ασφάλεια σε σχολικές μονάδες.

Νεκροί μαθητές και εκπαιδευτικός από την ένοπλη επίθεση

Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη του Καχραμάνμαρας, Μουκερέμ Ουνλούερ στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η επίθεση σημειώθηκε στο γυμνάσιο Αϊσέρ Τσαλίκ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προκαλώντας βαριές ανθρώπινες απώλειες.

Ο νομάρχης της πόλης ανέφερε επίσης ότι ο νεαρός – δράστης έφερε όπλα στο σχολείο μέσα στο σακίδιό του.

«Ένας μαθητής της 8ης τάξης (γυμνάσιο), έχοντας φέρει όπλα στο σακίδιό του, μπήκε σε δύο τάξεις όπου βρίσκονταν μαθητές και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς. Δυστυχώς, έχουμε 4 νεκρούς. Ένας από αυτούς είναι καθηγητής, οι 3 είναι μαθητές. Έχουμε επίσης 20 τραυματίες. Από αυτούς, οι 4 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χειρουργείο και πιστεύουμε ότι είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Συνεχίζουμε τις έρευνές μας. Ελπίζουμε οι τραυματίες αδελφοί μας θα αναρρώσουν το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει κανένα άλλο περιστατικό σε άλλο σχολείο. Κυκλοφορούν σχετικές ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν είναι αληθινές», διευκρίνισε.

Ο δράστης νεκρός

Ο Μουκερέμ Ουνουέρ δήλωσε ότι ο 16χρονος δράστης είναι επίσης νεκρός. «Και αυτός έχει πεθάνει. Πυροβόλησε τον εαυτό του στη σύγχυση της στιγμής. Δεν είναι γνωστό προς το παρόν, αν το έκανε με σκοπό την αυτοκτονία ή αν αυτό-πυροβόλησε κατά τη διάρκεια της αναταραχής. Ο μαθητής της 8ης τάξης που προκάλεσε το περιστατικό είναι δικός μας μαθητής και ο πατέρας του είναι πρώην αστυνομικός. Υποθέτουμε ότι πήρε τα όπλα του από εκείνον. Ήρθε με 5 όπλα και 7 γεμιστήρες, μπήκε σε 2 τάξεις», δήλωσε.

Ο εισαγγελέας της επαρχίας, Ραμαζάν Μουράτ Τιριακί, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του σε όλους, δήλωσε πως «η σορός του δράστη βρίσκεται ακόμη στο σχολείο για να έρθουν οι ιατροδικαστές».

#SONDAKİKA

Kahramanmaraş’ta ortaokula silahlı saldırı düzenlendi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırıda can kaybı ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifa diliyoruz.pic.twitter.com/PTTEeHc5yA

— Fener Habers (@fener_habers) April 15, 2026

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Ουνάλ Ατές, δήλωσε πως το σχολείο δεν διέθετε φύλακα. «Βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι ένα από τα σχολεία με τον υψηλότερο μέσο όρο επιδόσεων στο Καχραμανμάρας. Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Εκατοντάδες φορές προσπαθήσαμε να επιστήσουμε την προσοχή στο θέμα της έλλειψης ασφάλειας», ανέφερε.

Άμεση παρέμβαση υπουργείου Δικαιοσύνης – Έρευνα σε πλήρη εξέλιξη

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε άμεσα στο περιστατικό, ανακοινώνοντας την έναρξη επίσημης έρευνας από την Εισαγγελία του Καχραμάνμαράς, με ενισχυμένη εισαγγελική παρουσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ακίν Γκιουρλέκ δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο NSosyal: «Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν οριστεί 3 αντιεισαγγελείς και 4 εισαγγελείς. Ο γενικός εισαγγελέας μας και οι αρμόδιοι εισαγγελείς συνεχίζουν τις έρευνές τους στον τόπο του συμβάντος. Για την ομαλή διεξαγωγή της έρευνας έχει ληφθεί απόφαση απαγόρευσης μετάδοσης ειδήσεων και είναι σημαντικό τα μέσα ενημέρωσης να τηρήσουν με ευαισθησία το απόρρητο της έρευνας. Οι απαραίτητες ενημερώσεις για όλα τα στάδια της έρευνας θα πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες αρχές».

Kahramanmaraş’ta okulda silahlı saldırı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Ayser Çalık Ortaokulu’nda henüz bilinmeyen nedenle düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı

📌 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim… pic.twitter.com/wLMLvw6A84

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) April 15, 2026

Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα, με την αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην περιοχή και την ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί διόρισε 4 επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και 4 επιθεωρητές της αστυνομίας για τη διερεύνηση του περιστατικού. Παράλληλα, ο ίδιος, μαζί με τον υπουργό Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν και τον υπουργό Υγείας Κεμάλ Μεμίσογλου, μετέβησαν στο Καχραμάνμαρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία»

15/04/2026 - 20:18
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Καχραμάνμαρας

15/04/2026 - 14:37
ISIS - Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Nordic Monitor: Το ISIS περνά σε νέα φάση δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Τουρκία

15/04/2026 - 11:30

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1972 εκτοξεύεται από το Ακρωτήριο Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16»

Το Ιράν πρότεινε να περνούν ανεμπόδιστα τα πλοία από τα Στενά του Ορμούζ από την πλευρά του Ομάν

Η Ρωσία απειλεί να πλήξει εγκαταστάσεις στην Ευρώπη που παράγουν drones για την Ουκρανία

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους τον Μάρτιο

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία»

CENTCOM: «Κανένα πλοίο δεν πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ» – «Πέρασαν 4 πλοία», λέει το Ιράν

Ισραήλ: Ο στρατός έλαβε εντολή να σκοτώσει όλους τους μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Reuters: Ρώσοι χάκερς παραβίασαν δεκάδες email σε Ουκρανία και χώρες – συμμάχους, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Top News

ΕΟΦ: Αποσύρεται από την αγορά γνωστό συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκαν μικρόβια

Μαίρη Μηλιαρέση: Το «Ρουκ Ζουκ» έχει κάνει «κοιλιά» γιατί το έχουν μεγαλώσει πολύ κι έχει χάσει την σπιρτάδα του

Ντόναλντ Τραμπ: Νέα εικόνα μέσω ΑΙ που είναι αγκαλιά με τον Ιησού Χριστό - «Μπορεί να μην αρέσει στους τρελούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς»

Λευκάδα: Υποτροφία για μαθητή που πήγαινε για 6 χρόνια με καΐκι στο σχολείο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert