Με «ομπρέλα» ΝΑΤΟ η κατάρριψη του ελικοπτέρου της Συρίας;

Επιμέλεια :Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Νέα δεδομένα επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα γύρω από την κατάρριψη του Συριακού ελικοπτέρου : Καθώς η Τουρκία φοβάται αντίποινα από την Συρία, επιχειρεί – με διαρροή – »να βάλει μπροστά» το ΝΑΤΟ  διαδίδοντας ότι όλα έγιναν ενώ εξελισσόταν στην περιοχή άσκηση με συμμετοχή οπλικών συστημάτων της Συμμαχίας.

Συγκεκριμένα σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, αναφέρεται ο ισχυρισμός ότι τη στιγμή που τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριπταν το ελικόπτερο της Συρίας πραγματοποιείτο στην περιοχή μία πολύ κρίσιμη άσκηση με τη συμμετοχή μίας τουρκικής φρεγάτας, 18 πολεμικών αεροσκαφών, μίας τορπιλακάτου και δύο ελικοπτέρων. 

Εμπλοκή των Ρatriot 

Εκείνο το οποίο έκανε κρίσιμη την 4ήμερη άσκηση -αναφέρεται  - ήταν ο ισχυρισμός ότι  γινόταν δοκιμή για συντονισμό μεταξύ των συστημάτων αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ και των τουρκικών συστημάτων. Εντός των συστημάτων της αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ που δοκιμάζονταν συμπεριλαμβάνεται, αναφέρεται στο δημοσίευμα,  το ραντάρ του Κιουρετζίκ στη Μαλάτεια και οι συστοιχίες Ρatriot που τοποθετήθηκαν έναντι της Συρίας.

Διπλός στόχος

Δηλαδή, σημειώνουν αναλυτές, με την διαρροή αυτή η Άγκυρα προσπαθεί να πετύχει δυο στόχους: Αφενός να »φοβίσει » την Συρία να μην κάνει αντίποινα και  αφετέρου αν υπάρξει κάτι εναντίον της τότε να το εμφανίσει στην διεθνή κοινή γνώμη ως …επίθεση στο ΝΑΤΟ με το οποίο κάνει μαζί ασκήσεις.!
Με μια διαρροή δηλαδή επιχειρεί διπλό στόχο!