Με ποιον αντιαρματικό πύραυλο θα εξοπλιστούν τα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα

Ο αντιαρματικός πύραυλος Mızrak-U με 8 χιλιόμετρα εμβέλεια που κατασκεύασε η Τουρκική εταιρία  ROKETSAN θα τοποθετηθεί σε πρώτη φάση στα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα. Οι  Mızrak-U, θα αρχίσουν να παραδίδονται στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο πύραυλος MIZRAK-U – που βρίσκεται σε πρόγραμμα  στήριξης της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) – προορίζεται να ενσωματωθεί στο μελλοντικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK το οποίο παράγεται από την αεροναυπηγική εταιρεία TUSAS και την AgustaWestland για την Τουρκική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων.

Πριν μερικούς μήνες η  Roketsan πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του αντιαρματικού, κατευθυνόμενου βλήματος MIZRAK-U από ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-1S Cobra της Τουρκικής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων.Το βλήμα χτύπησε στόχο σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων.

Και σε υπερ-ταχέα σκάφη!
Παράλληλα τρέχει σχεδιασμός σύμφωνα με τον οποίο ο  πύραυλος, να χρησιμοποιηθεί επίσης στο σκάφος τουρκικής  κατασκευής KAAN MRTP-34 το οποίο κατα την τουρκική πλευρά είναι το ταχύτερο σκάφος του κόσμου στην κλάση του. <<Τα KAAN MRTP-34, με τους πυραύλους Mızrak-U θα αποτελέσουν θαλάσσιες πλατφόρμες εκτόξευσης που θα σκορπάνε φόβο στον κόσμο>> ,μετέδωσε με κομπορρημοσύνη η κρατική τουρκική τηλεόραση .

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκική εταιρεία λέει ότι μπορεί να φτιάξει «εθνικό» αντιαεροπορικό σύστημα

Η Τουρκία ετοιμάζεται να κατακτήσει το διάστημα και δεν είναι ανέκδοτο – Εμείς;


ΒΙΝΤΕΟ: Δοκιμάστηκε με επιτυχία ο τουρκικός αντιαρματικός πύραυλος