Οι μεσαιωνικοί πολεμιστές του Ερντογάν «σκοτώνουν» καθηγητή

Παραιτήθηκε Τούρκος πανεπιστημιακός καθηγητής του πανεπιστημίου Παμούκαλε, της δυτικής Τουρκίας, μετά από σχόλιο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο κατηγορούσε τον Ερντογάν για τους φρουρούς με τις πανοπλίες.

Αναφερόμενος στον Ουιγούρο “πολεμιστή”, ο καθηγητής ιατρικής Χασάν Χερκέν, έγραψε: “Σε ποια τουρκική αυτοκρατορία φορούσαν μπουρνούζια μπάνιου;”. Αμέσως το σχόλιο του συγκέντρωσε τα “πυρά” εκατοντάδων οπαδών του Ερντογάν.

Ο καθηγητής “κατέβασε” την ανάρτηση, αμέσως, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε νέα ανάρτηση, στην οποία έλεγε πως δεν είχε σκοπό να προσβάλει ούτε την ιστορία, ούτε τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος καθηγητής υποχρεώθηκε, ουσιαστικά, να παραιτηθεί. “Αισθάνομαι υπεύθυνος για το όλο θέμα και καθώς δεν επιθυμώ να εμπλέξω και το πανεπιστήμιο, παραιτούμε”, ανέφερε, σε νέα του δήλωση ο καθηγητής.

Σε συνέντευξή του, λίγο αργότερα, δήλωσε πως δέχτηκε μέχρι απειλές για τη ζωή του, ενώ απειλήθηκε και η ζωή μελών της οικογένειάς του
.

Οι 16 “πολεμιστές” με τις μεσαιωνικές στολές που, υποτίθεται, αντιπροσωπεύουν τις 16 τουρκικές αυτοκρατορίες που υπήρξαν στον κόσμο, παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, από τον Ερντογάν, κατά την υποδοχή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στην Άγκυρα. Αποφασίστηκε, δε, να αποτελέσουν μόνιμη “φρουρά” του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert