Μετά από …148 χρόνια τουρκικά πολεμικά στο νότιο άκρο της Αφρικής!

Ταξίδι επίδειξης και φανφαρονισμού ετοιμάζει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο της »γραμμής» του πανταχόθεν βαλλομένου Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν για κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής δύναμης.

Για πρώτη φορά από το 1866, - μετά από 148 χρόνια δηλαδή - το Τουρκικό Ναυτικό  θα περάσει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος, στο νότιο άκρο της Αφρικής, με μια ομάδα 4 πλοίων που θα αποπλεύσουν αύριο 18 Μαρτίου. Φαντασμαγορική εκδήλωση ετοιμάζεται όταν τα πλοία θα περνούν από τα στενά των Δαρδανελίων.
 
Την εξαγγελία του υπερ-ταξιδιού επίδειξης σημαίας έγινε κατά τη διάρκεια  συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε  στο Gölcük και στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης της Τουρκίας , αντιναύαρχος Veysel Kösele, όπου και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις και τις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την τουρκική Ναυτική Ομάδα »Barbaros»  κατά την διάρκεια του πλου  που θα διαρκέσει 102 μέρες. Τα πλοία θα βγουν από την Μεσόγειο από το Γιβλαρταρ και θα μπουν από το Σουέζ.

Τα πλοία που κατά το ταξίδι  θα καλύψουν συνολικά 30.000 χιλιόμετρα με συνολικό κόστος £ 27.000.000,  θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε λιμάνια  είκοσι εννέα αφρικανικών χωρών , θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ  και αντι-πειρατικές αποστολές και  θα εκπαιδεύσουν τα μέλη των πληρωμάτων τους  σε διάφορες δράσεις.