Μετά το «κράξιμο» επιτρέπουν το κόκκινο κραγιόν στις τουρκικές αερογραμμές

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Οι »Τουρκικές Αερογραμμές» ακύρωσαν την απαγόρευση στις  αεροσυνοδούς να χρησιμοποιούν  κόκκινο και σκούρο ροζ  κραγιόν και βερνίκι νυχιών, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρίας μετά την κατακραυγή – από το εσωτερικό και το εξωτερικό –  ότι η χώρα γίνεται πολύ ισλαμική.
Η τουρκική εταιρεία με εγκύκλιο της προς τους υπαλλήλους της είχε  απαγορεύει προ ημερών  τη χρήση του κόκκινου και του σκούρου ροζ κραγιόν από τις αεροσυνοδούς, παράλληλα δε οι 4.000 αεροσυνοδοί να έχουν τα μαλλιά τους σαν αλογο-ουρά. Επίσης  το 2012 η τουρκική εταιρεία είχε απαγορεύσει στις αεροσυνοδούς μαλλιά χρώματος κόκκινου και «πλατινέ». Με μια άλλη κίνηση <<ισλαμικής εμπνεύσεως >> πριν από 3 μήνες οι Τουρκικές Αερογραμμές είχαν ανακοινώσει πως διακόπτουν σε 10 προορισμούς του εξωτερικού και σε κάποιους του εσωτερικού την προσφορά αλκοολούχων ποτών προκαλώντας  και για αυτή την απόφαση, αντιδράσεις.

Η δικαιολογία

Όμως σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Temel Kotil είπε ότι η απαγόρευση  έγινε από υπερβολικό ζήλο κατώτερων διευθυντικών στελεχών που δεν διαβουλεύτηκαν με τους ανώτερους  για την πρωτοβουλία τους.Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει απαγόρευση, είπε «όχι», και επιβεβαίωσε ότι το γυναικείο προσωπικό θα μπορούσε να φορέσει κραγιόν και βερνίκι νυχιών οποιουδήποτε χρώματος.Όπως γνωρίζετε, κάποιοι στην Τουρκία είναι λίγο πιο »αυστηροί» για αυτά τα θέματα, πρόσθεσε για να δικαιολογηθεί ο κ. Kotil.

Η θυσία των <<ισλαμικών εμμονών>> στην επέκταση

Εκτιμάται ότι η υπαναχώρηση έγινε στον βωμό του κέρδους και της επέκτασης της εταιρίας. Και αυτό  καθώς η κατάκτηση  μεγάλου αριθμού προορισμών των Τουρκικών Αερογραμμών και η αύξηση του επιβατικού κοινού της είναι »στρατηγικός στόχος» του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ για να ενισχύσει – και μέσω αυτού-  την μετακίνηση της χώρας από περιφερειακή δύναμη σε παγκόσμια… Στο βωμό αυτό φαίνεται ότι  θυσιάζονται και κάποιες ισλαμικές εμμονές…