ΜΙΤ-Μοσάντ. Μυστηριώδης συνάντηση των αρχηγών στο Κάϊρο

Συνάντηση στο Κάιρο φαίνεται ότι είχαν ο επικεφαλής της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας  ΜΙΤ  Χακάν Φιντάν με αρχηγό της ισραηλινής Μοσάντ.

Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού καναλιού NTV  υπήρξε ισχυρισμός πως ο επικεφαλής της ΜΙΤ  συναντήθηκε στο Κάϊρο με τον επικεφαλής της ισραηλινής Μυστικής Υπηρεσίας  κ. Ταμιρ Παρντο . Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά  από την ιστοσελίδα Intelligence online με κέντρο το Παρίσι η οποία εισικεύεται στην  μετάδοση ειδήσεων σχετικών με την  μυστική διπλωματία και κύκλων των υπηρεσιών πληροφοριών.

Να σημειωθεί ότι ο κ.   Χακάν Φιντάν  ήταν στην ακολουθία του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Τ.Ερντογάν κατά το ταξίδι του στο Κάιρο, όπου  μαζί με την Αίγυπτο και το Κατάρ επεξεργαστηκαν – και φαίνεται ότι συνέβαλλαν – ώστε να εξασφαλισθεί  η συμφωνία με την Χαμάς για την εκεχειρία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Χαμάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάϊρο στο ξενοδοχείο Four Seasons όπου διαμένει ο Ερντογάν. Μαζί με τον τούρκο πρωθυπουργό, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιων της Τουρκίας κ. Χακάν Φιντάν.
Μετα τις συνομιλίες ο  κ Ερντογάν, αναχώρησε από την Αίγυπτο αφήνοντας πίσω τόσο τον επικεφαλής της τουρκικής εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) κ. Χακάν Φιντάν, όσο και τον αντιπρόεδρο του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ κ. Ομέρ Τσελίκ. Και οι δύο που συνόδευαν τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Κάιρο, έμειναν επιτόπου μετά την αναχώρηση του κ. Ερντογάν για να ολοκληρωθεί, όπως γράφτηκε,  η εκεχειρία.

Τώρα προκύπτει από το Παρίσι η πληροφορία για  ενδεχόμενη συναντηση των επικεφαλής της ΜΙΤ και της Μοσσαντ στο Κάιρο…