“Ναι” στην πρόταση Οτσαλάν, λέει η Τουρκία

Θετικό κρίνεται από την Άγκυρα το ''χρονοδιάγραμμα ειρήνης'' του Οτζαλάν.

Onalert Newsroom
“Ναι” στην πρόταση Οτσαλάν, λέει η Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θετικό κρίνεται  από την Άγκυρα το ”χρονοδιάγραμμα ειρήνης” του Οτζαλάν. Συγκεκριμένα η στάση που τήρησε το Καντίλ και η απάντηση που έδωσε στο χάρτη πορείας του Οτσαλάν για το χρονοδιάγραμμα ειρήνης κρίθηκε από την Άγκυρα περισσότερο θετικό από ό,τι αναμενόταν. Οι απαντητικές επιστολές του Καντίλ στο χάρτη πορείας του Οτζαλάν προκάλεσαν ικανοποίηση στην Άγκυρα. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται στην εφημερίδα  Taraf  με τον τίτλο «Η Άγκυρα ικανοποιημένη από το Καντίλ» .Στο ρεπορτάζ τονίζεται ακόμα πως το ηγετικό στέλεχος του PKK Καραγιλάν,Πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του KCK, είπε πως συνήλθαν τα αρμόδια όργανα της οργάνωσης και αποφάσισαν να υποστηρίξουν το σχέδιο λύσης που χάραξε ο Οτζαλάν στην επιστολή του και να θέσουν σε εκκρεμότητα τον πόλεμο.

 Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του  BDP με τον Οτζαλάν στο Ιμπραλί τους είχε δώσει 3 επιστολές, μία προς το BDP, μία προς το Καντίλ και μία προς το ΚΟΝGRA-GEL στην Ευρώπη.
 Ερντογάν -ΜΙΤ
Στο μεταξύ  ο Τούρκος Πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Εργίν και με τον επικεφαλής της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν. Κατά τις συναντήσεις λέγεται ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τη λύση του Κουρδικού, το θέμα των εορτασμών για το Νεβρουζ καθώς και το θέμα της αποστολής της 3ης αντιπροσωπείας του BDP στο Ιμπραλί για να συναντηθεί με τον Οτζαλάν.

 Η συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον επικεφαλής της ΜΙΤ κ. Φιντάν ήταν διάρκειας 2,5 ωρών και δεν ακολούθησε καμία ανακοίνωση.

  

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35