Νέο παραλήρημα Ερντογάν για Ρωσία, ΗΠΑ, ΑΟΖ και… «αρχάριους ηγέτες» της ΕΕ!

Με όλους τα έβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλν Τραμπ.

Αρχικά χαρακτήρισε περίπου ως ανίκανες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να υλοποιήσουν τις συμφωνίες για την απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών του YPG από την ζώνη ασφαλείας στη Συρία.

«Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό να πούμε ότι οι ομάδες των τρομοκρατών έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή», τόνισε ο Ερντογάν. «Ούτε η Ρωσία ούτε οι ΗΠΑ είναι σε θέση να απομακρύνουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις βάσει του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος», πρόσθεσε.

Όμως ο Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Αναφερόμενος στην απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, χαρακτήρισε τους περισσότερους ηγέτες της ΕΕ ως πρωτάρηδες, αρχάριους στην πολιτική, που προσεγγίζουν αυτά τα θέματα με άγνοια.

«Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες. Σε περιοχές εκτός ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες μιλούν για κυρώσεις. Και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε«, είπε ο Ερντογάν.

Δεν παρέλειψε φυσικά να χρησιμοποιήσει και πάλι το «χαρτί» του προσφυγικού, λέγοντας: «Μην μας απειλείτε. Έχουμε 4.000.000 πρόσφυγες… Η Τουρκία δεν είναι οποιαδήποτε χώρα. Δεν μας δεσμεύουν οι διαπραγματεύσεις, ίσως τις διακόψουμε».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις απελάσεις τζιχαντιστών, ανεξάρτητα από το αν αυτοί γίνονται αποδεκτοί από τις χώρες στις οποίες απελαύνονται.